Gradonačelnik Vukovara upriličio prijem za delegaciju iz Srebrenice

Spread the love
Menprom

U sklopu obilježavanja 26. godišnjice stradanja Vukovara jedna od rijetkih delegacija koja je upravo danas bila počašćena prijemom kod gradonačelnika  Vukovara Ivana Penave, je delegacija iz Srebrenice koju su između ostalog činili učesnici “Marša mira Srebrenica – Odžak – Vukovar”,zatim predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Alija Tabaković, zamjenik načelnika općine Srebrenica Nermin Alivuković, predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida TK Fahrudin Hasanović, predsjednik Saveza DNRP “Zlatni ljiljan” Edin Hadžimuhamedović te predsjednik  Medžlisa IZ Bratunac Elvir ef. Hodžić.

Reha Centar

Ovom prilikom gradonačelnik  Vukovara Ivan Penava je izrazio svoju veliku zahvalnost učesnicima “Marša mira” te delegaciji iz Srebrenice, kao i predstavnicima boračkih organizacija Tuzlanskog kantona i Grada Tuzla koji su svojim dolaskom u Vukovar izrazili svoje poštovanje i počast svim ubijenim građanima  Vukovara.

” Srebrenica i Vukovar imaju puno sličnosti. Srebrenica je grad u kojem je tim nesretnim ratom ubijeno blizu deset hiljada ljudi, dok je Vukovar grad koji je gotovo pa sravnjen sa zemljom i Srebrenica i Vukovar su se izdigli iznad svakog zla i nepravde i danas postoje kako bi svjedočili strašnom zlu koje ih je zadesilo tih ratnih devedesetih, ali i danas žive kao opomena budućim generacijama da se takvo zlo nikada,nikome i nigdje ne dogodi”,- istakao je u svom obraćanju medijima, nakon prijema  Penava.

Delegacija iz Srebrenice zahvalila se gradonačelniku Vukovara Ivanu Penavi na toploj dobrodošlici i odvojenom vremenu za prijem delegacije upravo na dan obilježavanja godišnjice stradanja Vukovara.

“Biciklisti i maratonci, te ostali građani Vukovara prethodnih godina na dan komemoracije i dženaze u Potočarima bili su stalno uz nas i mi im se danas na tome iskreno zahvaljujemo od ove godine po prvi put smo organizovali Marš mira Srebrenica – Vukovar i nastojat ćemo da to činimo i svake naredne godine želja nam je svakako da otvorimo i druge vidove saradnje između Srebrenice i Vukovara”,- istakao je nakon susreta za medije predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Alija Tabaković.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava zahvalio se i organizaciji Ratnih vojnih invalida Tuzla, čija je delegacija također danas bila u Vukovaru, a svi zajedno su se pridružili Koloni sjećanja na žrtvu Vukovara.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara