Gradonačelnik organizovao prijem za delegaciju muške košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine

Spread the love
Menprom

Gradonačelnik, Jasmin Imamović, sa saradnicima,  upriličio je prijem za delegaciju muške košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, koju su činili Damir Mulaomerović, selektor reprezentacije, Elmedin Kikanović, zamjenik kapitena reprezentacije, Mirze Teletovića, Dževad Alihodžić, pomoćni trener, Dario Novak, kondicioni trener i Elvir Bijedić, fizioterapeut.

Reha Centar

KOŠARKAŠI

Gradonačelnik  Jasmin Imamović, poželio je gostima dobrodošlicu u Tuzlu, naglasivši pri tome da je, kao i mnogi građani Tuzle, ponosan na činjenicu da je Tuzlak i proslavljeni košarkaš Damir Mulaomerović, koji je kao igrač, osvojio sve što se osvojiti može, koji je vratio „Slobodu“ uPremijer košarkašku ligu, imenovan za selektora košarkaške reprezentacije BiH. imamović je izjavio da su građani Tuzle i on, ponosni na činjenicu da su glavni igrači Mirza Teletović i Elmedin Kikanović, sportsku afirmaciju doživjeli prvo u tuzlanskoj „Slobodi“ i da je dobar dio košarkaške reprezentacije vezan za Tuzlu, grad košarke, grad velikih košarkaša, grad i Mirze Delibašića, najvećeg sportiste BiH 20.-tog stoljeća. Imamović je naglasio da je strasateški cilj Grada Tuzla, da Tuzla, kao grad košarke, bude stalni domaćin reprezentacije Bosne i Hercegovine.  Također, gradonačelnik je iskoristio  priliku da pozove sve građane Tuzle da zajedno budu najbolji domaćini košarkaškoj reprezentaciji BiH, koja  u Tuzli trenutno vrši pripreme za nastup u kvalifikacijama za Eurobasket 2017. godine.

KOŠARKAŠI

Selektor Damir Mulaomerović kazao je ovom prilikom da osjeća veliku čast i odgovornost zbog imenovanja na poziciju selektora košarkaške reprezentacije BiH. Dodao je da je također ponosan i na svoj grad koji je ispunio sva očekivanja i pružio maksimalnu podršku i najbolje uslove  igračima tokom priprema za predstojeće kvalifikacije, kako bi se ostvario zajednički cilj, a to je plasman na Evropsko prvenstvo u košarci 2017. U ime stručnog štaba i svih igrača, selektor Damir Mulaomerović zahvalio se na uručenim poklonima od strane gradonačelnika i Grada Tuzla.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara