Gradonačelnik Lugavić obišao radove u naselju Mandžukovac: U toku izgradnja sistema za odvodnju oborinskih voda

Spread the love
Rental Travel

Gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, i pomoćnik gradonačelnika za Službu za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica, dr.sc. Miralem Mulać, obišli su radove u naselju Mandžukovac u Mjesnoj zajednici Slavinovići.

Reha Centar

Na ovoj lokaciji se trenutno izvode radovi na izgradnji sistema za odvodnju oborinskih voda u dužini od oko 600 metara. Ovaj projekat je od izuzetne važnosti jer će trajno riješiti problem plavljenja koji je evidentiran prije nekoliko godina usljed velikih padavina. “Nakon završetka radova na odvodnji, asfaltirat ćemo ovu dionicu puta u istoj dužini od 600 metara. Na ovaj način ćemo spriječiti buduće probleme s oborinskim vodama, a potom ćemo asfaltirati makadamski put, čime ćemo značajno poboljšati kvalitet života građana ovog naselja,” kazao je gradonačelnik Lugavić.

Posebno je istaknuto da će novi asfaltirani put biti od velike koristi za djecu, koja će ga moći koristiti za igru, zabavu i vožnju bicikla. “Dakle, višestruka je korist ovog projekta za naše građane,” naglasio je gradonačelnik Lugavić.

Grad Tuzla realiziuje ovaj projekat iz kreditnih sredstava, a ukupna vrijednost projekta iznosi skoro pola miliona konvertibilnih maraka. Iznos sredstava je značajan, a prioritet Grada Tuzle je poboljšanje kvaliteta života građanki i građana Tuzle u svim naseljima.

Radovi na izgradnji sistema za odvodnju oborinskih voda i asfaltiranju puta teku prema planu, a građani su iskazali zahvalnost za infrastrukturne aktivnosti koje će unaprijediti svakodnevni život u naselju Mandžukovac.

aktuelno.ba/Grad Tuzla

Komentari

Komentara