Gradonačelnik Imamović: Hvala građanima, koji pokazuju ekonomski patriotizam i kupuju Ditine i druge domaće proizvode

Spread the love
Rental Travel

Danas je svečano obilježena 39. godišnjica rada fabrike deterdženata “Dita” Tuzla. Na poziv Sindikata radnika, koji su se godinama borili za opstanak fabrike, svečanosti je prisustvovao i gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović. Gosti današnje svečanosti obišli su pogone fabrike, a zatim je položeno cvijeće poginulim borcima na spomen-obilježju u krugu fabrike.

Reha Centar

Gradonačelnik Jasmin Imamović zahvalio se radnicima i upravi preduzeća na istrajnosti, te građanima Tuzle i BiH na iskazanom ekonomskom patriotizmu, apelujući da kupovinom domaćih proizvoda nastave podržavati i jačati domaće firme.

DITA TUZLA

„Čestitao bih i zahvalio radnicima i Sindikatu Dite, što su sačuvali ogromnu vrijednost i što su istrajali. Zahvaljujem svima koji su pomogli, prije svega firmi Bingo, koja je prva pružila ruku, a zatim i ostalim tržnim centrima, kao što su Konzum, Robot, Omega i drugi. Zahvaljujem građanima, koji pokazuju ekonomski patriotizam i kupuju Ditine i druge domaće proizvode. Dita je pitanje našeg patriotizma i naše pameti. Pozivam građane da u još većoj mjeri kupuju Ditine proizvode. Zahvaljujem stečajnom upravniku, sadašnjem menadžmentu i svakome ko je Diti pružio ruku.

DITA TUZLA

Hvala gradskim službama, Gradskom vijeću, vijećnicima, te gradskim preduzećima, koji su pomogli u onoj mjeri, koliko je to moguće. Prije svega, socijalnim mjerama, a nakon toga i konkretnim mjerama pomoći, u obnovi proizvodnje u Diti, u onoj mjeri u kojoj to zakon dopušta gradskom nivou vlasti. Ja sam optimista da će Dita pronaći strateškog partnera i da će ponovo biti prvak Balkana u ovoj oblasti.“ – izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, tokom konferencije za novinare, održanoj u zgradi Uprave fabrike.

Današnjoj ceremoniji obilježavanja 39. godina rada fabrike, prisustvovali su i predstavnici Vlade TK, preduzeća koja pomažu rad “Dite”, udruženja građana i volonteri.

Press GradaTuzla

Komentari

Komentara