Druga Runda CrafTZ Beer Festa zatvara 4. Džumbus Festival

Poslije 22 događaja organizovana tokom jula i avgusta, kao zadnji event 4.Džumbus Festivala (www.fb.com/dzumbusfestival) organizuje se Druga Runda CrafTZ festivala zanatskog piva (http://bit.ly/DrCrafTZ2019). Ovoga puta Tuzla Live udruženje (www.fb.com/tuzlalive) predstavlja pet kućnih BH pivara, uz prikladnu gastro i muzičku podlogu.

Druga Runda CrafTZ Promo video:  https://youtu.be/8eSvPcCgFdo

U subotu, 31.avgusta od 12h, u Zlatarskoj ulici kod Kapije moći ćete probati razne recepte nepasterizovanog i nefiltriranog piva, bogatog ukusa i intenzivnog mirisa. Zanatsko pivo u sebi zadržava sve hranjive sastojke, arome i blagodati prirode pa se može smatrati ljekovitim i korisnim za duh i tijelo. Prave se od raznih vrsta hmeljeva, sladova, neslađenih žitarica, domaćih i egzotičnih začina i voćki, ljekovitog bilja, meda itd., kao i posebne sorte pivskog kvasca i probrano kvalitetne vode.Upotreba bilo kakvih vještačkih dodataka, konzervanasa, enzima, boja, stabilizatora i slično ne dolazi u obzir kod prozvodnje zanatskog piva!

Jedan od glavnih ciljeva CrafTZ Beer Fest mini-sajma je kvalitetna prezentacija i promocija ovog zanimljivog preduzetničkog zanata tako da će se u Drugoj rundi CrafTZ Beer Fest.a predstaviti   5 pivara, a napokon imamo i prvog lokalnog, tuzlanskog izlagača – Von Bangors Craft Brewery. Iz Prijedora nam dolazi Drama Craft Brewery, iz Banja Luke stiže Zanatska Pivara Gorštak, Trigger Zanatska Pivara iz Prnjavora  a iz glavnog grada Gelender .

Uz odlično pivo, roštilj sa neprevaziđenim Ljutko začinima i sosovima, te uz dobru muziku od strane popularnog mladog lokalnog performera Denila Babovića (www.fb.com/DenilLive),ovaj mini festival jeveć prešao u svojevrsnu tradiciju.

Da napomenemo da  se ovaj petak, 30.avgust, odvija i posljednja prezentacija mladih DJ performera/producenata pod oproštajnim nazivom: Graveyerd Shift – Last Edition (http://bit.ly/GSL-19).

Pozivamo vas na druženje. Vidimo se danas i sutra u Zlatarskoj !!!

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara