Direktor UKC-a Tuzla poručio: Prestanite pitati zdravstvene profesionalce za respiratore jer to je mjesto prije sahrane. Prevencije na svim nivoima mogu spasiti kompletan sistem

Današnji podaci govore da je u posljednja 24 sata još 18 osoba testirano pozitivno na koronavirus u Zavodu za mikrobiologiju UKC-a Tuzla. Ukupno je 400 aktivnih slučajeva koronavirusa u TK, hospitaliziran je 31 pacijent, a dvoje ih je na respiratoru. Od novih pozitivnih slučajeva 11 je iz Tuzle, četiri iz Živinica i po jedan iz Lukavca, Kalesije i Banovića.

Ukoliko nam se desi deset-petnaest dana poput jučerašnjeg, imali bismo jako loš scenarij koji bi bilo teško izdržati, ali mislim da bismo ga zajedničkim snagama mogli podnijeti. Sistem može imati probleme, a ja vam garantiram da neće pasti, ako budemo djelovali preventivno. Prestanite pitati zdravstvene profesionalce za respiratore. Respirator je na kraju niza, to je mjesto prije sahrane. Prevencije na svim nivoima mogu spasiti kompletan sistem – rekao je Jusufović.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara