Ćiro Blažević: Jedino ja znam kako BiH odvesti na EP u Francusku

Transturist Tuzla

Miroslav Ćiro Blažević, bivši selektor Bosne i Hercegovine voljan je preuzeti selekciju BiH ponovo, saznaje novinska agencija Patria. Kako je istaknuo u razgovoru s prijateljima ne može više sjediti po strani i gledati šta pojedini pokušavaju napraviti od reprezentacije BiH.

Rental Travel

“Šta se tu desi, pa to je ista ona ekipa koja je prošle godine vođena mojim Safetom (Safet Sušić op.a.) redala velike uspjehe te bila strah i trepet svima. Nešto ima tu što mi jako smeta, a to je da tolika koncentracija talenta ne doživi uspjeh koji je za ovu generaciju još uvijek dostižan. Sve ostale moje drage prijatelje poštujem, ali mislim da oni nisu spremni da probude našeg uspavanog Zmaja te da bi ostali prikovani gdje jesmo. Ovdje više nije stvar taktike niti taktičkih razmišljanja, ovdje je bitno vratiti pobjednički duh”, kazao je Ćiro u razgovoru s prijateljima.

Dalje je kazao da vidi s kojim imenima se tu sve raspolaže strah ga je da ne doživimo totalni neuspjeh, te zbog ovih nepobitnih činjenica ističe svoju kandidaturu za selektora Bosne i Hercegovine.

“Ja sam jedini čovjek koji garantira da će naša draga reprezentacijabiti dio spektakla u Francuskoj,  te za razliku od drugih ja već znam koje su mogućnosti ove reprezentacije i znam da ćemo sve reprezentacije u našoj grupi pregaziti te otići kao prvi ili drugi u Francusku”, rekao je Ćiro najbližim saradnicima.

Ipak, zvanična kandidatura još uvijek nije stigla u Fudbalski savez BiH.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara