Chevrolet Camaro Z/28 bit će skuplji od Corvette

Rental Travel

Chevrolet je objavio cijenu posebnog Camara Z/28 koja iznosi 75.000 američkih dolara. Napravljen da bude ultimativan automobil za korištenje na stazi, Camaro Z/28 izvana se razlikuje po posebnom aerodinamičkom kitu, četverostrukom izduvnom sistemu i 19-inčnim aluminijskim felgama na kojima su gume Pirelli PZero Trofeo R.

Reha Centar
Unutrašnjost karakteriše upravljač sa ravnim dnom, mat obloge i karbonska Recaro sportska sjedišta. Z/28 također je dobio ograničenu blokadu diferencijala, Brembo karbonsko-keramičke kočnice i ‘Performance Traction Management’ sistem.

Ovjes je dobio niže i čvršće opruge, a tu su i podešavajući amortizeri. Da bi automobil bio što lakši, uklonjeno je mnogo materijala koji u običnom Camaru služe za poboljšanje zvučne izolacije.

U ovom slučaju nema ni klima-uređaja (koji je opciono moguće naručiti), manji je akumulator, tanje su obloge zadnjih sjedišta, a lakše je i zadnje vjetrobransko staklo. Automobil pokreće 7-litarski V8 motor koji razvija 505 KS i 652 Nm obrtnog momenta. Distribucija snage na podlogu vrši se preko ručnog mjenjača sa 6 stepeni prenosa.

(Klix.ba)

Komentari

Komentara