Čestitka povodom Međunarodnog dana socijalnog rada

Rental Travel

U skladu sa odlukom Međunarodne federacije socijalnog rada (IFSW), Međunarodni dan socijalnog rada obilježava se svake godine trećeg utorka u mjesecu martu. Ove godine se obilježava u utorak 21. marta i usmjeren je na doprinos socijalnog rada, socijalnih radnika i socijalnih radnica u društvu.

Reha Centar

Cilj obilježavanja Međunarodnog dana socijalnog rada je podizanje svijesti o profesiji socijalnog rada,  društvenom statusu i položaju socijalnih radnika /radnica i njihovom značaju kako u Bosni i Hercegovini, tako i širom svijeta.

Raditi izuzetno složen posao sa sve težim problemima građana naše zemlje je vrlo zahtjevno i značajno, te kao takvo bi trebalo biti i vrednovano i tretirano.

Naglašavamo da bi profesija socijalnog rada trebala biti u znatno boljem položaju nego što danas jeste u Bosni i Hercegovini.

Društvo socijalnih radnika TK povodom Međunarodnog dana socijalnog rada upućuje iskrene čestitke svim članovima Udruženja, kao i svim socijalnim radnicima/radnicama u Bosni i Hercegovini i širom svijeta.

S poštovanjem,

Predsjednica U.G. “Društvo socijalnih radnika TK

Amela Tupajić,dipl.socijalna radnica                                                                                     

 

Komentari

Komentara