Čestitka muftije tuzlanskog Vahida-ef. Fazlovića povodom nove 1436. hidžretske godine

Spread the love
Rental Travel

Danas je muftija tuzlanski vahid-ef. Fazlović javnosti uputio čestitku povodom nastupanja nove 1436. hidžretske godine. Molimo vas da čestitku objavite u  vašim programima.

Reha Centar

U čestitki se kaže:

Primite moje i čestitke Muftijstva tuzlanskog povodom nastupanja Nove hidžretske godine.

U ovom ozračju podsjetimo se da hidžra nije promjena mjesta boravka radi udobnosti i ugodnosti, već stalna težnja za pronalaženjem dobrih okolnosti i okruženja za djelotvornije promicanja misije islama.

Poslanik Muhammed, neka je na njega Allahov blagoslov i mir, podučio nas je, gradnjom džamije i bratimljenjem ensarija i muhadžira netom nakon Hidžre, da je uspostava institucija i jačanje zajednice jedan od glavnih uvjeta izgradnje zdravog i pravednog društva.

Bosanskohercegovačko društvo, a samim tim i muslimani u BiH, na velikim je iskušenjima, kada je posrijedi naš odnos prema institucijama i našem društvu. Neka nam Hidžra bude usmjeritelj ka najboljem putu za ispunjenje naših težnji za jedinstvom i pravdom. Neka u novoj hidžretskoj godini naša saradnja i međusobno potpomaganje u dobročinstvu i čestitosti, a napuštanje djela koja nas okreću grijehu i nesporazumima, bude naša vodilja.

Svima vam želim puno uspjeha i zadovoljstva u 1436. hidžretskoj godini.

Es-selamu alejkum!

Muhamed Hasanspahić,

SEKRETAR

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara