Budite firma i kolege za primjer: Ideja kako to postići u Tuzli

FINRA PROMO

Dobar natječaj bi se dogodio ukoliko biste ljudima postavili pitanje: „Da li je važnije za ostanak na poslu imati veliku platu uz monotono okruženje ili onu prosječnu, a sa sjajnim kolegama?“

Reha Centar

Za razliku od naših prijatelja, kolege često ne možemo birati i nerijetko smo „osuđeni“ dijeliti prostoriju gotovo polovinu dana sa ljudima sa kojima se nismo „našli na prvu“.

Mnoga istraživanja su pokazala da pozitivna atmosfera koja vlada unutar firme utječe na bolje zdravlje zaposlenih, stvara veću želju za dolaskom na posao te utječe na produktivnost rada koja u konačnici znači bolje poslovanje firme. Kako za zaposlene kojima bi vrijeme mnogo brže i kvalitetnije prošlo uz ugodnu atomsferu na poslu, podjednako je značajno i za poslodavce da rade na poboljšanju međuljudskih odnosa u firmi ukoliko žele imati uspješnije poslovanje.

Materijalno i nematerijalno nagrađivanje radnika, davanje bonusa i drugih pogodnosti utjecat će na zadovoljniji odnos radnika i poslodavca. No, ukoliko želite poboljšati međuljudske odnose i stvoriti prijateljsku atmosferu u firmi, za to postoje drugi načini.

Znate koji je najpopularniji u svijetu? Vjerovali ili ne, to je sport!

Neki od načina na koje možete uključiti sportske aktivnosti među svoje zaposlene su: team building, sportski događaji poput utakmica ili takmičenja, a najbolje od svega jeste obezbjeđivanje sporta i rekreacije za svoje zaposlene!

Razbijte monotoniju u svom poslovnom okruženju

Česte sportske aktivnosti koje ćete uključiti u svoj život sa kolegama, podstaknut će vas na veće druženje, priču, stvaranje bolje atmosfere i odnosa unutar firme. Vremenom ćete iz odnosa kolega preći u odnos bliskih prijatelja, a samim tim će i dolazak na posao značiti veće zadovoljstvo i svaki novi zadatak bit će izazov koji rješavate timski.

Važno je da pronađete onaj sport i rekreaciju koja prija najvećem broju vas. Zato je najbolje otići u sportski centar koji nudi nekoliko različitih sadržaja i mogućnost da ih prilagode vama.

Ples je odličan izbor, jer pored toga što ćete unaprijediti svoje zdravlje, on će stvoriti posebnu prisnost i intimnost među vama. Muzika će dodatno utjecati na vaš osjećaj, a uz sve to – na različitim poslovnim putovanjima i slučajnim susretima, oduševit ćete sve oko sebe novim plesnim pokretima.

Poboljšavanje odnosa između zaposlenih dovodi do toga da ljudi koji inače ne bi komunicirali i sarađivali na poslu, na sportskim aktivnostima se počnu odlično slagati i nauče uspješno funkcionisati u timu. Sve to poslije dovodi do boljeg timskog rada i u firmi.

Odlična vijest je da u Tuzli imate upravo jedan takav Centar!

Centar za ples i rekreaciju svoje programe je prilagodio svim dobnim skupinama, muškarcima i ženama, ali i onim sa većom i manjom kondicijom. Najrazličitiji programi koji se nude u ovom Centru daju Vam mogućnost da pronađete savršen za Vas i Vašu ekipu, a vrhunski stručnjaci koji drže edukacije i najboljim sportstima iz regiona učinit će to vrijeme još kvalitetnijim.

Kontaktirajte ih i saznajte više o tome! Postanite firma i kolege za primjer drugima, a svoje radno okruženje učinite mjestom na koje jedva čekate otići. Mnogo je bolje, zar ne?

Facebook stranica: https://www.facebook.com/CPR-Centar-za-ples-i-rekreaciju-352139165260272/

Kontakt telefon: 061 738 580

aktuelno.ba

Komentari

Komentara