Boško Đurovski: Kada je stigao poziv iz BiH, bilo je već kasno jer sam dan prije toga dao riječ Japancima

Spread the love
Menprom

Legendarni jugoslovenski fudbaler Boško Đurovski našao se u žiži medijske javnosti nakon što je FSRS njega predložio, uz još sedam potencijalnih kandidata, za novog selektora BiH.  Član četveročlane Komisije za izbor novog selektora Zvjezdan Misimović otkrio je da je kontaktirao Boška Đurovskog, međutim i ovaj 55-godišnji Makedonac se zahvalio na interesovanju, jer je već prihvatio drugu ponudu – iz Japana.

Reha Centar

U razgovoru za SportSport.ba, Đurovski je iskreno poručio da ne bi imao ništa protiv toga da vodi našu fudbalsku reprezentaciju, ali da je sada za takav angažman već kasno zbog postignutog dogovora sa jednim timom iz Japana.  “Nisam bio iznenađen kada su me kontaktirali iz BiH.

U proteklom periodu tragao sam za novim angažmanom, no kada je stigao poziv iz BiH, bilo je već kasno jer sam dan prije toga dao riječ Japancima. Voditi BiH za mene bila bi velika čast, ali nažalost poziv je stigao u loše vrijeme”, kazao nam je Đurovski, koji o našoj fudbalskoj selekciji ima samo riječi hvale. “O reprezentaciji BiH ne treba trošiti riječi.

Posjedujete veliki kvalitet i šteta je što nije izboren plasman na Svjetsko prvenstvo, mada je, po meni, nedostajalo i sreće za to. Vidjeli ste i sami kako se izgubila utakmica od Kipra. Po meni je taj kiks koštao BiH neodlaska u Rusiju.” Đurovskog za BiH, prvenstveno Sarajevo, vežu lijepe uspomene.  “Rado se sjećam gostovanja u Sarajevu, posebno kada sam igrao za Crvenu zvezdu. Volio sam doći na Vrelo Bosne, pa na Baščaršiji uživati u tufahijama, hurmašicama, ćevapima… Sarajlije su odlični domaćini, uvijek sam bio lijepo dočekan”, riječi su Đurovskog na kraju razgovora.

U trenerskoj karijeri Đurovski je nekoliko puta sjedio na klupi Crvene zvezde kao asistent i kao glavni trener, dva puta je boravio i u Japanu vodeći Nagoyu Grampus, a jedno vrijeme je vodio i reprezentaciju Makedonije.  Može se pohvaliti da je među samo pet igrača koji su odigrali preko 500 utakmica u dresu Crvene zvezde. Zanimljivo je također da je svojevremeno izjavio svome velikom prijatelju Mehmedu Baždareviću da je spreman doći u Sarajevo i stati između dvije zaraćene strane s porukom “zaustavite rat”. Kuriozitet vezan za Đurovskog u kontekstu reprezentacije BiH je da je 1989. prešao u Servette, tim koji vodi dojučer glavni kandidat za upražnjeno mjesto selektora, Meho Kodro.

SportSport.ba- aktuelno.ba

Komentari

Komentara