Bosanski vic o zlatnoj ribici među najboljima u svijetu

Spread the love
Rental Travel

Britanski list “The Guardian” je objavio listu najboljih viceva na svijetu, a među njima se našao i vic o zlatnoj ribici iz Bosne i Hercegovine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Reha Centar

Vic o zlatnoj ribici iz Bosne i Hercegovine koji je privukao veliku pažnju čitatelja britanskog lista glasi “Bosanac uhvati zlatnu ribicu i ona kaže pusti me ispuniću ti želju, a Bosanac kaže kakva želja nosim te zlataru, zlato je zlato”.

Osim vica iz BiH, među najboljim vicevima su se našli i oni iz Njemačke, Japana, Brazila, Norveške, Danske, Švedske, Finske, Mađarske, Španije, Meksika, Estonije, Rusije, Francuske, Grčke, Holandije, Makedonije i Izraela.

“Koji saobraćajni znak vam dozvoljava da napravite polukrug na autoputu? Znak na kojem piše da se približavate ruskoj granici”, glasi finski vic koji se našao među najboljim.

Iz regije, osim bh. vica, na listi se našao i makedonski vic.

“Samo 20 posto Makedonaca živi pod stresom. Ostalih 80 posto živi u Australiji, Americi, Kanadi, Njemačkoj, Švedskoj…”, glasi makedonski vic koji je nasmijao urednike lista “The Guardian” koji su sastavljali listu.

(Anadolija/depo)

Komentari

Komentara