Bike Fest u Tuzli će okupiti nekoliko hiljada bajkera; Na Panonskim jezerima koncerti grupa Atomsko sklonište i Opća opasnost

Rental Travel

U organizaciji Moto kluba Tuzla i JKP Pannonica d.o.o. Tuzla, uz podršku Grada Tuzla i Turističke zajednice grada Tuzla, nakon dvije godine pauze, u grad se vraća velika turistička manifestacija ‘Bike fest Panonika Tuzla 2022’. Organizotori očekuju dolazak u Tuzlu 400 moto klubova i oko 5.000 bajkera iz regiona koji će imati priliku da uživaju u izuzetno bogatom muzičkom i zabavnom  programu na Panonskim jezerima u Tuzli.

Reha Centar

˝Manifestacija će trajati tri  dana gdje će biti priređen jedan bogat program koji će zadovoljiti ne samo bajkere, koji će doći sa svih strana, nego i građane Tuzle. Ova manifestacija je jako značajna za turizam Grada Tuzle, ali i za kompleks Panonskih jezera jer ovo je odličan način promocije izvan granica BiH˝, izjavio je direktor JKP Pannonica d.o.o. Tuzla, Maid Porobić.

Tradicionalni dio moto susreta je i moto defile ulicama Tuzle koji  je predviđen u subotu, 10. septembra od 18 sati nakon čega će za građane Tuzle na Trgu slobode biti upriličene moto akrobacije  u profesionalnom stuntu.

˝Nešto na šta smo ponosni je multietničnost našeg grada. Na našim susretima imate bajkere iz cijelog regiona gdje se gleda samo ko je kakav čovjek. Ne zanima nas politika, vjera… Postigli smo to da smo jedan od najvećih susreta, jer nam dolazi preko 400 moto klubova iz regiona, što je oko 5.000 bajkera˝, kazao je predsjednik Moto kluba Tuzla, Almir Toromanović i dodao: “Tokom defila kroz grad ćemo pet minuta bukom motora skrenuti pažnju protiv tišine ALS-a, bolesti kojoj se ne pridaje preveliki značaj. Želim da poručim građanima da ukoliko se nađu na ulici tokom moto defile kroz grad da pozdrave naše goste i tako im simbolično iskažu dobrodošlicu u Tuzlu˝.

˝Drago mi je što nakon dvije godine ponovo  možemo prisustvovati ovakvom jednom događaju koji ne samo što promoviše kulturu bajkera i svega onoga što uz to ide, nego generiše i jedan dodatni turistički prihod svim akterima koji obavljaju turrističko-ugostiteljske i druge komplementarne usluge. Turistička zajednica grada Tuzla je ponosna što je putem javnog poziva, koji je bio raspisan u aprilu, podržala finansijski i promotivno ovu manifestaciju˝, istakla je Irma Nišić iz Turističke zajednice grada Tuzla.

Za rock&roll zabavu će biti zaduženo ukupno šet muzičkih bendova od koji svakako najviše pažnje privlače koncerti grupa Atomskog skloništa i Opće opasnosti. Ulaz na sve muzičke događaje za bajkere je besplatan, dok za ostale građane cijena uaznice iznosi 10 KM.

Komentari

Komentara