AM SDA  TK: Mladi  su preuzeli odgovornost i pokazali sposonost

FINRA PROMO

Na izletištu Zlaća u Banovićima okupilo se nekoliko stotina mladih Kantonalne asocijacije mladih SDA Tuzlanskog kantona.

Reha Centar

Cilj ovakvih druženja je stvaranje novih prijateljstava, saradnji, ali i uvezivanje mladih i uspješnih ljudi koji su u Tuzlanskom kantonu ove godine zvanično preuzeli odgovornost i pokazali svoju sposobnost u upravljanju najmnogoljudnijom zajednicom.

Najmlađi, ali i najuspješniji premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić obratio se danas svojim kolegama koji je ga podržavaju i prate.

U mandatu koji traje od februara mjeseca sa Vladom Tuzlanskog kantona koju predvodi ispunio je veći dio iz ekspozea premijera. Od povećanja plata po dogovoru sa sindikatima, ukidanja povećanja plata premijeru, ministrima i savjetnicima.  Uvođenje u pravo majki porodilja, pomoći pezionerima, povećanja boračkog dodatka, besplatnih udženika za sve osnovce, samo su neke od 18 mjera koje su skoro ispunjene.

Druženju  sa mladim ljudima iz Tuzlanskog kantona prisustvovali su predsjedik AM SDA BiH Haris Šabanović koji je mladima u Banovićima naglasio da je ovo važan trenutak za Bosnu i Hercegovinu i odbranu njenih interesa, te da je odgovornost trenutno na mlađoj generaciji koja se ne može izmicati od problema.

U ulozi domaćina dorodošlicu mladima su poželjeli predsjednik AM SDA TK Almir Omerčević,  načelnik Banovića Bego Gutić, vijećnica u OV Banovići Begajeta Čaušević i predsjednik AM SDA Banovići Adel Lapandić.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara