Žuto upozorenje zbog minusa

Žuto upozorenje zbog nepovoljnih vremenskih prilika izdano je za većinu područja u Bosni i Hercegovini.

Upozorenje zbog niskih temperatura zraka izdana su za područja Sarajeva, Tuzle, Bihaća, Livna, dok su i zbog magle izdana za područja Banjaluke, Foče, Prijedora i Višegrada.

Očekuje se da će temperature iznositi oko minus pet, mjestimično i do minus deset stupnjeva, a magla će smanjivati vidljivost do ispod 200 metara. Jutros je u većem dijelu zemlje vedro. Najniža temperatura zraka izmjerena je na Sokocu minus 16, dok je najtoplije bilo u Neumu šest stupnjeva. U Bugojnu i Drvaru izmjereno je minus devet, Jajcu, Livnu, Prijedoru, Sanskom Mostu, Sarajevu, Srebrenici i Zenici minus sedam, Banjaluci i Tuzli minus šest, Bihaću, Doboju, Ivan Sedlu i Širokom Brijegu minus pet, Grudama minus četiri, Bijeljini i Stocu minus tri, Zvorniku minus dva, Gradačcu nula, Trebinju dva, a Mostaru četiri stupnja.

Danas će u Bosni i Hercegovini prevladavati sunčano vrijeme. Vjetar u Bosni slab promjenljivog smjera, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Dnevna temperatura od četiri do 10, na jugu do 14 stupnjeva, prognoze su meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH). – Prenosi bljesakinfo

Komentari

Komentara