Završena manifestacija ”Zvono radosti” u Vozući

U Vozući je u utorak naveče zvanično završena petodnevna Kulturno-zabavna manifestacija ”Zvono radosti”, čiji je organizator Udruženje ”Tim”. Finansijer ovog projekta je Federalno ministarstvo kulture i sporta.

Posljednja noć bila je rezervisana za muzički sadržaj, a prisutnima su se predstavili Mersed Herić i Mahir (Mozzart band). Zabava je trajala do kasno u noć, a ovo je ujedno bilo i zatvaranje manifestacije koja je u Vozući prethodnih dana okupila na stotine posjetilaca i učesnika. Tokom pet dana trajanja, održane su muzičke večeri, zatim Književno veče, Veče folklora te Pozorišno veče. Najviše posjetilaca i učesnika bilo je tokom Večeri folklora, što je bilo i za očekivati. Vozućkoj publici se predstavilo pet kulturno-umjetničkih društava i ansambala iz različitih dijelova BiH.

Također, muzičke večeri su okupile veliki broj posjetilaca. Kada je u pitanju Književno veče, odnosno poslijepodnevno druženje djece i mladih, predstavila se književnica Nura Suljkanović. Na druženju je bilo 30-tak mališana koji su mogli uživati u njenim pjesmama, ali i zajedno sa ostalim uključiti se i prezentovati ono što oni znaju iz oblasti književnosti.

U okviru Pozorišne večeri publici se predstavio mladi glumac Elmir Krivalić sa monodramom ”Američki san”, sa kojom je već bio na turneji po Bosni i Hercegovini. Riječ je o komediji, koja je nasmijala i ovdašnju publiku. Na inicijativu članice Udruženja ”Tim” isti dan, za djecu je organizovano druženje i sportske igre. Najuspješniji su i nagrađeni, što im je bilo posebna draž.

”Mi smo uistinu zadovoljni. Manifestacija ”Zvono radosti” ispunila je svoj cilj, a to je oživljavanje kulture na ovim prostorima. Okupili smo na stotine učesnika, što nije uistinu mala stvar. Želim se ovom prilikom zahvaliti svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji, a bilo ih je mnogo. Vjerujem da će ovo postati tradicionalna manifestacija u Vozući”, kaže Adnan Ćebić, koordinator projekta.

Medijski pokrovitelji manifestacije bili su Akcija TV, Radio Olovo, Radio 1503 Zavidovići, Naša riječ Zenica, te portali Hronika.ba, Banovici-x.com, Aktuelno.ba, Zdici.info, Inreformator, Banovici.net, Bosna post i bhindex.info.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara

Posted In: