Zašto Srbija štiti i čuva osuđenog ratnog zločinca Novaka Đukića

“Na današnji dan četničke velikosrpske horde sa Ozrena, granatirajući Grad Tuzlu, na Tuzlanskoj kapiji ugasile su sedamdeset i jedan mladi život i ranile više od 200 osoba. Najmlađa žrtva imala je svega tri godine. Zločinac odgovoran za ovaj zločin, Novak Đukić, koji je pred Sudom Bosne i Hercegovine osuđen na 25.godina zatvora danas se nalazi pod zaštitom Republike Srbije i vlade Aleksandra Vučića”, poručuju iz Demokratske fronte BiH.

Već dugi niz godina, porodice ubijenih mladića i djevojaka, ta svaki razuman i normalan ljudski um, s razlogom postavljaju pitanje kako je moguće da presuđeni ratni zločinac, odgovoran za masakr na Tuzlanskoj kapiji, danas živi slobodno, a da ga pri tome štiti najviši vrh Srbije za koju njen predsjednik Aleksandar Vučić voli reći da je zemlja vladavine prava i demokratije.

Predsjednik Srbije kao da zaboravlja i onu tako jednostavnu izreku”da svako onaj koji štiti zločinca i sam čini zločin”, kao da ne želi da čuje vapaje Tuzlaka za pravdom. Zašto Srbija i njen predsjednik Aleksandar Vučić štite osuđenog zločinca i ubicu ?

Srbija je zločincu Đukiću, koji je odgovoran za jedno od najvećih stradanja u historiji Tuzle, ne samo pružila utočište nego i svu logistiku kako bi izbjegao izdržavanje kazne, što dovoljno govori o opredjeljenosti Srbije i njenog predsjednika da se sa istinom još nisu spremni suočiti.

Foto: arhiv

R.T.

 

 

 

Komentari

Komentara

Posted In: