Zanimljiva borba za Ligu prvaka u pet vodećih evropskih liga

Dok se sezona Lige prvaka za takmičarsku 2018/19.godinu privodi kraju većina klubova koja je još ranije napustila ovo prestižno takmičenje bije bitku za plasman koji će im i naredne godine obezbijediti učešće bez eliminacione faze.

Titule su gotovo pa sigurno jedino obezbijedili Barcelona,Juventus i Paris Saint -Germain, njihovi pratioci Atletiko i Real odnosno Napoli do kraja sezone ne bi trebali imati većih problema za plasman u elitno takmičenje.

Kada je Engleska liga u pitanju Liverpol i Man.City su sigurni učesnici a za dva preostala mjesta se bore čak četiri kluba, odnosno Tottenham ,Arsenal,Chelsea i Manchester United.

Italijanska liga ima isti slučaj.Juventus i Napoli su gotovo pa sigurni dok se za dva preostala mjesta bori čak šest klubova i to: Inter zatim Milan, Roma, Atalanta, Lazio i Torino.

Njemačka liga ima sigurne Bayern i Dortmund dok se za dvije pozicije ravnopravno bore  RasenBallsport Leipzig, Eintracht Frankfurt, Borussia Mönchengladbach i Hoffenheim.

U Francuskoj je jedino siguran Paris i donekle Lile dok se za baraž bore  Lyon, Saint-Etienne i Marseille.

Španija ima četiri predstavnika, Barca je sigurna baš kao i Real i Atletiko Madrid dok se za jedno preostalo mjesto bore Sevilla, Getafe i Valencia.

U svim ligama ostalo je da se odigra još pet do šest kola pa će tako i trka za kartu elitnog natjecanja biti sve zanimljivija.
aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara