Vrijeme u BiH: Oblaci, kiša i snijeg

U Bosni i Hercegovini danas će jače naoblačenje uvjetovati zahlađenje i padavine u cijeloj BiH. Na planinama će padati snijeg. Prijepodne u nizinama će padati kiša.

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno. Kiša pada na cijelom sjeveru BiH.  Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica 0 stepeni, Sokolac 3, Ivan-sedlo 6, Livno i Zenica 7, Jajce i Sarajevo 8, Bugojno, Prijedor i Tuzla 9, Banja Luka, Bijeljina, Sanski Most, Široki Brijeg, Srebrenica i Zvornik 10, Brčko, Drvar, Gradačac, Grude, Stolac i Trebinje 11, Mostar 12, Bihać i Neum 14.

U Bosni i Hercegovini danas će jače naoblačenje uvjetovati zahlađenje i padavine u cijeloj BiH. Na planinama će padati snijeg. Prijepodne u nizinama će padati kiša. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima, usljed opadanja temperature zraka, u nizinama u Bosni kiša će postupno prelaziti u susnježicu ili snijeg koji će padati i tokom noći na utorak. Bez snijega će biti u sjevernim područjima Bosne.  Od večernjih sati i tokom noći na utorak susnježica ili snijeg su mogući na sjeveru i istoku Hercegovine. Vjetar ujutro će biti slab južnog smjera. Sa dolaskom padavina vjetar mijenja smjer na istok i sjeveroistok, umjerene jačine. Dio prijepodneva će biti najtopliji dio dana. Temperatura zraka između 7 i 14 stepeni. Sa dolaskom padavina temperatura zraka u opadanju, saopšteno je iz Federalnog hidormeteorološkog zavoda BiH.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara