Vrijeme: Narednih dana pretežno sunčano

U većem dijelu Bosne i Hercegovine danas će biti pretežno sunčano. Jutro i veći dio prijepodneva po kotlinama centralne i istočne Bosne bit će s maglom ili sumaglicom.

Vjetar u Bosni slab promjenjivog smjera, a u Hercegovini prijepodne umjerena, a poslijepodne slaba bura. Jutarnje temperature od -3 do 3, na jugu od 2 do 7, a dnevne od 7 do 13, na jugu od 13 do 18 stepeni.

U BiH će sutra biti pretežno sunčano. Jutro i veći dio prijepodneva po kotlinama centralne i istočne Bosne bit će s maglom ili sumaglicom. Jutarnje temperature od -2 do 4, na jugu od 3 do 7, a dnevne od 9 do 14, na jugu od 14 do 18 stepeni.

U četvrtak u našoj zemlji jutro će biti pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje tokom dana. Jutarnje temperature od -1 do 5, na jugu od 4 do 8, a dnevne od 13 do 19 stepeni.

U petak prijepodne bit će umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana. Jutarnje temperature od 2 do 8, na jugu od 6 do 10, a dnevne od 13 do 19 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Biometeorološke prilike u BiH danas povoljne

Biometeorološke prilike danas su povoljne. Sunčano vrijeme i umjereni porast temperatura zraka ugodno će djelovati na većinu ljudi.

Poteškoće kod osjetljivih osoba moguće su usljed hladnijeg i mjestimično maglovitog jutra u unutrašnjosti, a s odmicanjem dana opšta slika će se poboljšati u cijeloj zemlji, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Komentari

Komentara