Vozuća: Omladinci u akciji uređenja sportskog poligona, trebaju pomoć

Posljednje nevrijeme odnosno jak vjetar koji je u mnogim krajevima BiH lomio stabla, uništavao krovove objekata, traga je ostavio i na području Vozuće. Pored manjih oštećenja na objektima, vjetar je pričinio štetu na Poligonu malih sportova. Naime, usljed jakog vjetra urušena je mrežna konstrukcija postavljena na ovom sportskom poligonu koji svakodnevno koriste učenici centralne osnovne škole, zatim članovi Omladinskog fudbalskog kluba Vozuća, kao i ostala omladina i građani. Konstrukcija je do sada služila kao zaštita prilikom korištenja poligona, kako sportski rekviziti ne bi odlazili u tuđi posjed.

Omladinci ovog kraja, neformalna grupa, već je pokrenula određene aktivnosti kako bi se na ovom mjestu, ali i na drugom kraju poligona postavila nova mrežna konstrukcija. Za taj projekat imaju nešto sredstava ali su im potrebna i dodatna, stoga pozivaju sve ljude koji imaju sluha za mlade i sport, da se uključe u ovaj projekat. Obzirom da se bliži i sada već tradicionalni malonogometni turnir ”Fikret Mehanović Fića” koji iz godine u godinu okupi brojne ekipe iz cijele države, cilj im je da ova akcija/projekat budu završeni do tog događaja. Ujedno bi ugradnja nove mrežne konstrukcije dala ljepši izgled cjelokupnog sportskog terena. Treba reći da je uz sami poligon smješten objekat Elektrodistrubije, trafo stanice kojima se napaja centralni dio Vozuće, stoga bi visoke mrežne konstrukcije doprinijele i tome da lopta ili neki drugi rekvizit ne završi u prostoru oko elektro objekta.

Kontakt osoba za provedbu aktivnosti je Arnel Sofić (kontakt telefon: 062-117-498).

Ovom prilikom pozivamo sve koji mogu i žele da pomognu da zajedno ispunimo naše planove, navode pokretači ove aktivnosti.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara