Urnebesnom komedijom ‘’Gretica str. 89’’ nastavlja se humanitarna akcija u Teatru kabare Tuzla

Predstava ”Gretica str. 89” je, po ocjeni publike, proglašena najboljom na 1. Festivalu premijera 2016. godine u Teatru Kabare Tuzla, riječ je o tekstu poznatog njemačkog autora Lutza Hubnera, koji zadire u drugu stranu pozorišta, u proces nastajanja predstave kroz uvježbavanje 89. stranice Goetheovog “Fausta”.

U predstavi igraju Alisa Brkić i Damir Mahmutović, a bit će humanitarno odigrana u petak, 23.02. 2018. s početkom u 19:30 sati.

U predstavi “Gretica str. 89” glumci se služe isključivo glumačkim resursima, stvaraju iluzije i glumačke transformacije, pod radnim svjetlom i s nekoliko funkcionalnih elemenata scenografije i kostima, nudeći siromaštvo forme i bogastvo sadržaja. To je priča o ljudima koji stvaraju teatar, priča o glumcima i rediteljima. Predstavu je režirao Vlado Kerošević, asistent režije je Jasmina Čelebić-Tanović.

Predstava je nastala u produkciji Teatra Kabare Tuzla i Akademije Dramskih Umjetnosti Tuzla. Za svjetlo i ton zadužen je Nermin Brković, dizajn plakata Edin Memić.

Pored ove ostale su još dvije humanitarne predstave na repertoaru za dječaka Arslana Kulačića kojem je potrebno 133.000 Eura za hemoterapije i nastavak liječenja u Turskoj. 02.03.2018. ‘’Krojcerova sonata’’ autora L.N. Tolstoja u kojoj ulogu ostvaruje cijenjeni Vlado Kerošević i 08.03. 2018. ‘’Bosanska kraljica’’ autorice Marice Petrović. Sve predstave počinju u 19 30.

Cijena ulaznice je 7 KM, rezervacije možete uraditi na broj telefona 035 264 733 kao i na facebook stranici Teatra kabare Tuzla.

Prikupljeni novac će biti uplaćen na račun Arslanovog oca.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara