Upriličena promocija knjige i druženje sa hafizom Sabahudinom ef. Skejićem

U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Tuzla i udruženja mladih ” Na Tragu”, večeras je u džamiji Miladije upriličena promocija knjige pod nazivom “Deset dana u životu Allahova poslanika sallellahu alejhi ve sellem” autora Halid Muhammed Halid, a koju je preveo i prisutnima predstavio hafiz Sabahudin ef. Skejić. On je na samom početku kazao da je svaki dan života poslanika Muhameda sallellahu alejhi ve sellem hadis i poruka muslimanima širom svijeta kako se treba živjeti a da je deset dana opisanih u ovoj knjizi izabrao sam autor.

“Prevodeći ovo djelo plakao sam jer svaki dan opisan u knjizi je univerzalna poruka i da sam i sam birao dane koje bih trebao izdvojiti iz života poslanika Muhammeda sallellahu alejhi ve sellem vjerovatno bih uradio isto”, kazao je u uvodu hafiz Skejić.

Šezdeset i tri godine. Živio ih je taj veličanstveni čovjek, sallellahu alejhi ve sellem, na način koji ostavlja bez riječi sva- kog razumnog.
Od dana svog rođenja, pa do dana preseljenja. Čitav njegov, sallellahu alejhi ve sellem, časni život bio je vanredno učinkovit i odlikovao se osobinama koje je učinio urođenim njegov Uzvišeni Stvoritelj, kako bi bio živima uzor i životu svjetlo…
Otkako je otpočeo življenje na ovoj zemlji, potčinio je životne sile i odraze promjenama. On, sallellahu alejhi ve sel- lem, nije bio samo čovjek koji je došao na dunjaluk u skupi- ni onih koji mu pristupaju svakog jutra i večeri, nego je bio prirodni potencijal koji je došao da uspostavi kontrolu nad vremenom i prostorom i da vrati oblikovanje ljudi, dajući im izgled života i življenja! – Stoji u predgovoru ovog vrijednog književnog djela.

Promociji knjige prisustvovao je veliki broj džematlija i imama sa područja Medžlisa Islamske zajednice Tuzla, među kojima i glavni imam Medžlisa hafiz Ahmed ef. Huskanović.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara