Univerzitet u Tuzli promovirao 23 doktora nauka

Svečanim činom dodjele doktorskih diploma na čast doktora nauka, 05. jula 2019. godine, Univerzitet u Tuzli promovirao je 23 doktorskih kandidata koji su odbranili doktorske disertacije na fakultetima Univerziteta u Tuzli.

 

 

SVEČANO PROMOVIRANA 23 DOKTORA NAUKA UNIVERZITETA U TUZLI  - 1

Svečanu ceremoniju promocije doktora nauka otvorila je Rektorica Univerziteta u Tuzli,   prof. dr. Nermina Hadžigrahić, govoreći o značaju obilježavanja jednog od najznačajnijih uspjeha u naučnom usavršavanju, kao i značaju ovakvih promocija za Univerzitet u Tuzli.

„Svaki put kada promoviramo doktore nauka mi smo posebno sretni. Svako od njih će dati svoj doprinos na mjestu na kojem rade ili Univerzitetu u Tuzli koji ostaje njihova kuća u kojoj su dobrodošli. Novi kadrovi se uvode u svijet nauke, akademska zajednica postaje snažnija i bogatija, i koliko god da je današnji dan značajan za svakog od kolega koji će danas primiti diplomu, značaj za Univerzitet je još veći. Naši doktori nauka, koji će danas zasluženo dobiti diplome, sudjelovat će u procesu stvaranja novih vrijednosti“, kazala je Rektorica Hadžigrahić.

U ime Ministarstva obrazovanja i nauke Vlade Tuzlanskog kantona, prisutnima se obratio ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Zlatan Muratović.  Na početku svečanosti akademsku himnu Gaudeamus izvela je sopranistica Dženana Huseinagić uz pratnju Nudžejme Huseinagić na klaviru, a pjesmu „Bosna“  Nedžada Ibrišimovića izveli su Jasmina Šehanović profesorica violine i Ifran Kasumović, MA, viši asistent Akademije dramskih umjetnosti Univerziteta u Tuzli.

Prilikom svečane ceremonije promovirane doktore nauka predstavljali su dekani fakulteta koji su govorili o biografskim podacima doktoranada, naučnom i stručnom radu, te o doktorskim disertacijama i doprinosu doktorskih disertacija nauci. Doktorske diplome danas promoviranim doktorima nauka uručila je Rektorica  Univerziteta u Tuzli, prof.dr.Nermina Hadžigrahić.

 

 

SVEČANO PROMOVIRANA 23 DOKTORA NAUKA UNIVERZITETA U TUZLI - 2

U ime promoviranih doktora nauka, prisutnim se obratila dr.sc. Silva Banović.

Na čast doktora nauka danas su promovirani:

1.dr.sc. Katarina Kovačević
2.dr.sc. Admir Jahić
3.dr.sc. Alma Šećerbegović
4.dr.sc. Adnan Bukvić
5.dr.sc. Adis Poljić
6.dr.sc. Amila Mujezinović
7.dr.sc. Ahmet Kantić
8.dr.sc. Adi Mujičić
9.dr.sc. Bojan Radić
10.dr.sc. Zlatko Nedić
11.dr.sc. Mirsada Korlatović
12.dr.sc. Muhamed Tulumović
13.dr.sc. Larisa Kovačević
14.dr.sc. Milenko Tomić
15.dr.sc. Damir Bećirović
16.dr.sc. Jasmina Isabegović
17.dr.sc. Silva Banović
18.dr.sc. Mirsad Šljivić
19.dr.sc. Nedima Atić
20.dr.sc. Sanel Razić
21.dr.sc. Arnela Bratovčić
22.dr.sc. Mirza Bećirović
23.dr.sc. Jasmin Halilović

aktuelno.ba / UNTZ
 

Komentari

Komentara