U ponedjeljak dodjela dozvola za 4G

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) dodijeliće u ponedjeljak, 8. aprila, dozvole za korištenje radio-frekventnog spektra za pružanje elektronskih komunikacionih usluga putem mobilnih pristupnih sistema, odnosno 4G mreže.

Iz ove agencije najavljeno je da će dozvole uručiti predsjedavajući Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić u 12.00 časova u zgradi Parlamentarne skupštine BiH.

Zvizdić i direktor Regulatorne agencije za komunikacije Predrag Kovač su 11. marta novinarima u Sarajevu rekli da je Savjet ministara u tehničkom mandatu usvojio Prijedlog odluke o dozvolama za korištenje radio-frekventnog spektra za pružanje usluga putem mobilnih pristupnih sistema.

Oni su tada pojasnili da su operateri dužni da obezbijede pokrivanje minimalno 90 odsto teritorije BiH i 98 odsto ključnih putnih pravaca u BiH, kao i da su telekom-operateri u budžet BiH na ime dodijeljene dozvole dužni da uplate naknade u visini od 17,5 miliona KM u pet jednakih rata od 2019. do 2023. godine.

Tada je rečeno da bi BiH trebalo da za period trajanja ovih dozvola, u narednih 15 godina, u budžet inkasira oko 300,8 miliona KM.

Srna / Biznisinfo

Komentari

Komentara