U Bosni i Hercegovini uveden policijski sat

Na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine će se od večeras uvesti policijski sat, potvrđeno na e-mail sjednici Federalne uprave civilne zaštite.

“Policijski sat će biti od sutra od 18 sati do pet sati ujutro narednog dana na području cijele Federacije BiH”, potvrdila je Majda Kovač, viša stručna saradnica za odnose s javnošću u Federalnoj upravi civilne zaštite.

Podsjetimo, Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da se u manjem bh. entitetu od večeras, od 20 sati do pet ujutro, uvodi zabrana kretanja za sve građane, a u FUCZ je danas došla preporuka od ministra unutrašnjih poslova Aljoše Čampare da se izvrši sigurnosna procjena radi uvođenja policijskog sata na teritoriju Federacije Bosne i Hercegovine.

“Oba premijera, iz FBiH i RS Fadil Novalić i Nebojša Višković, su bili saglasni da se uvede policijski sat na teritoriji cijele BiH. Odluka je upravo donesena”, dodali su za Radiosarajevo.ba iz FUCZ-a.

Na sutrašnjoj sjednici bit će usaglašeno ko će biti izuzet od ove naredbe, te uz kakve će se dozvole kretati svi koji imaju radnu obavezu, te predstavnici medija.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara