U BiH oblačno vrijeme sa kišom

Jutros je našoj zemlje oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, Krajini i na jugozapadu Bosne.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 0; Ivan Sedlo 6; Livno 7; Bugojno 8; Jajce, Sarajevo, Srebrenica 9; Bihać, Gradačac, Grude, Sanski Most, Zenica, Trebinje 10; Mostar, Stolac, Tuzla, Banja Luka, Bijeljina, Zvornik, Prijedor 11; Brčko, Neum, Doboj 12.

Bioprognoza: Slabljenje južine, uz temperature zraka koje neće suviše oscilirati, ugodno će djelovati na većinu populacije. Moguće su povremene tegobe kod osjetljivih osoba, pretežno zbog izraženije naoblake, slabijih padavina i mjestimično tmurnog vremena. Većim dijelom dana, sjeverno strujanje će pojačavati osjet hladnoće, stoga je poželjno posvetiti pažnju odijevanju.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme sa kišom, lokalnim pljuskovima ponegdje praćenih grmljavinom. Vjetar slab do umjeren uglavnom zapadni i sjeverozapadni. Dnevne temperature od 13 do 19 °C. U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Dnevna temperatura oko 13 °C.

U utorak oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva ponegdje u Bosni je moguć slab lokalni pljusak ili slaba kiša. Poslije podne i u večernjim satima kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u većini područja. Vjetar slab od umjeren sjevernih smjerova. Jutarnje temperature od 5 do 10, na jugu od 8 do 13, a dnevne od 14 do 22 °C.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme sa kišom, lokalnim pljuskovima ponegdje praćenih grmljavinom. Jutarnje temperature od 5 do 10, na jugu od 9 do 13, a dnevne od 13 do 20 °C.

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu do 12, a dnevne od 12 do 18 °C.

U petak pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Padavine uglavnom u većem dijelu Hercegovine, Krajini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od 2 do 7, na jugu od 6 do 10, a dnevne od 5 do 11, na jugu od 14 do 18 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Komentari

Komentara