-
Uprava policije MUP TK-a: Pronađeno i oduzeto oko 9 kg droge, jednom licu oduzeta sloboda - 8 hours ago
-
BKC Tuzla: Prva repriza predstave za djecu „Pipi Duga Čarapa” u petak 26. aprila - 8 hours ago
-
U radnoj posjeti Upravi policije boravili međunarodni policijski atašei i predstavnici delegacije Evropske Unije - 9 hours ago
-
Praznik rada: Neradni dani su 1. i 2. maj - 10 hours ago
-
O realizaciji Altas Partnerskap programa razgovarano u kabinetu ministra Omerovića - 10 hours ago
-
Uprava policije MUP TK-a: Uspješno okončana kampanja “Poštuj život, ne oružje” FOTO - 10 hours ago
-
Objavljen Javni poziv za učešće u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja - 11 hours ago
-
Otvoren poziv za apliciranje iz Fonda raspoloživog za podršku investicijama iz dijaspore „Lokalni dijasporski investicijski fond“ - 11 hours ago
-
Poziv na akciju čišćenja i druženje na obali jezera Modrac u nedelju, 28. aprila - 11 hours ago
-
Parne lokomotive sa TK u funkciji razvoja lokalnog turizma - 11 hours ago
Tuzlaci uživali u prvoj noći VinoSalisa
Večeras je u Hotelu Tuzla održano prvo veče Festivala vina, prateće opreme i gastronomije Vinosalis 2018. Više stotina Tuzlaka ali i posjetilaca iz cijele sjeveroistočne Bosne, uživalo je u najboljim probranim vinima iz cijeloga svijeta, te raznim gastronomskim delicijama.
Posebna zanimljivost prvog VinoSalisa je specijal „Okusi Hercegovine“ gdje su posjetioci imali priliku uživati u najboljem „iću i piću“ koje nude vinarije, sirane i mesne industrije iz ovoga dijela BiH. Zanimljivo je i to da je po prvi put u BiH na ovom Festivalu predstavljen dio sajamske opreme za vinske festivale Easy Cooler i Vacu Vin, koja je standardni dio opreme svih vodećih svjetskih festivala.
Na Festivalu se inače predstavlja 46 vinskih kuća sa 540 vinskih etiketa, 7 sirana, 5 mesnih industrija, 6 proizvođača prateće opreme i 2 vrhunska proizvođača maslinovog ulja.
U srijedu, 20.6. dešavanja na Festivalu počinju sa vinskim radionicama koje vodi g-din Siniša Lasan jedan od vodećih sommeliera u našoj regiji. Lasan će na radionicama predstaviti najbolje Žilavke (berba 2017), Crne sorte Hercegovine te Međimursko osvježenje.
Izložbeni dio drugoga dana VinoSalisa počinje u 18 sati a zatvaranje Festivala je u 22h.
aktuelno.ba / Haris Dedić