Tijela ubijenih Palestinaca na ulici, pola naselja u pojasu Gaze izgorjelo

Tijela ubijenih u izraelskom granatiranjunalaze se na ulici, neopisivi užas dominira u četvrti Suaciyye na istoku Gazze, javio je reporterAnadolu Agency Metin Yuksel Kaya koji je među prvima ušao u palestinsko naselje u kojem je od izraelskih granata danas ubijeno 60, a ranjeno 420 ljudi.

“Nema riječi kojima bi se ovo opisalo. Pola naselja je izgorjelo. Tijela ubijenih ljudi razbacana su na ulici. Isto je kao i u Siriji”, izvijestio je Yuksel koji je sa ekipom uspio da uđe u tu četvrt tokom dvosatnog primirja proglašenog ranije danas na zahtjev Crvenog križa.

FOTO GALERIJA

Prema izvještaju reportera AA, gotovo polovina objekata u toj četvrti je izgorjelo, a dijelovi ulica natopljeni su krvlju. Neki od stanovnika naselja tokom žestokog granatiranja bili su u svojim kućama, drugi su izginuli pokušavajući pobjeći u nešto sigurnija mjesta i objekte. Pod stubištem je poginula majka s djecom.

Kaya je rekao da je vidio mrtvo dijete odjeveno u školsku uniformu. Primirje je trajalo prekratko da se izvuku tijela ubijenih i neki od ranjenika ispod ruševina.

POJAS GAZE                                                                                                                                                 FOTO: AA

“Vidio sam uništena kola hitne pomoći. Požari na većini kuća nisu ni gašeni. Granate su pogađale i civilna vozila”, naveo je Kaya dodajući kako u tom mjestu nema članova međunarodnih organizacija.

U žestokom izraelskom granatiranju Suaciyye poginulo je najmanje 60 ljudi, dok je 420 ranjenih. Na zahtjev Crvenog križa u 13:30 sati proglašeno je primirje koje je okončano u 15:30.

AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara

Posted In: