Svečano otvaranje XVI TKT Fest-a na Svjetski dan pozorišta

Večeras će na sceni Teatra kabare Tuzla, u 19 30, svečano započeti XVI TKT Fest otvaranjem izložbi posvećenih Dušku Trifunoviću i Dušanu Kovačeviću. Odmah nakon toga će uslijediti čitanje međunarodne poruke povodom Svjetskog dana pozorišta i predstava ‘’Slučaj: Rupa’’ autora Ežena Joneska, dok režiju potpisuje Angelči Ilievski. Beogradsko dramsko pozorište ovom izvrsnom predstavom nastavlja suradnju s Teatrom kabare Tuzla kao i uspostavu međunarodne kulturne razmjene.

“Slučaj: Rupa” je master projekat Jelisavete Karadžić i Stefana Radonjića, diplomiranih glumaca na FDU u Beogradu, u poslednjoj klasi prof. dr Vladimira Jevtovića.

Predstava je rađena po motivima dva teksta Ežena Joneska – “Ludilo u dvoje” i “Rupa”. Na komičan način, dvoje mladih glumaca kritikuju i dovode u pitanje trenutne vrijednosti i međuljudske odnose. Banalnost svakodnevnog života bračnog para dovedena je do apsurda, te uz smijeh, predstava ostavlja gorki ukus u ustima i budi zapitanost o svijetu u kom živimo, koji nas okružuje.

Sutra, u 19,30 sati predstavit će se tuzlanskoj publici monodrama nastala u koprodukciji BiH I HRVATSKE pod nazivom SMEĆE, autora Ive Krešića.

Festival pod motom ‘’Teatarske različitosti-vrijednosno postignuće’’ će trajati devet dana od 27.03.-04.04.2018. Svojim bogatim, kvalitetnim i različitim umjetničkim sadržajem nudi deset predstava profesionalnih pozorišta iz BiH i regiona. Svojim konceptom već 16 godina promiče umjetnost i kulturno djelovanje.

Cijena ulaznice 7 KM, za studente uz pokaz Indexa 5 KM. Rezervacije i informacije na broj telefona: 035 264 733 kao i na facebook stranici Teatra kabare Tuzla.

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara