Svečanim prijemom otvorena 48. IFTDO konferencija

U sarajevskom hotelu Hills uručenjem zahvalnica i obraćanjem predstavnika kompanije Origin Europe, sinoć je zvanično otvorena najveća svjetska konferencija za ljudske potencijale, pod nazivom IFTDO. Konferenciju je u odsustvu pozdavio i Fadil Novalić, premijer FBiH. Uvodnim govormom, svečanu ceremoniju otvorila je, Sanja Miovčić, predsjednik  48. IFTDO konferencije.

„Prvi put u historiji IFTDO konferencije ona se održava u jugoistočnoj Evropi i ta čast je pripala BiH i gradu Sarajevo. Jako mi je drago da su ljudi iz Organizacionog odbora prepoznali Sarajevo i ono što ono u stvari jeste, mjesto susreta mnogih kultura i tradicija. Ovaj događaj okupio nas je na jednom mjestu kako bismo se na najbolji način uvezali i razgovarali o temama bitnim za ljudske potencijale kao što je umrežavanje i digitalizacija“, izjavila je Miovčić.

IFTDO konferencija nakon svoje višegodišnje tradicije održavanja došla je u Sarajevo kako bi na određen način pomogla kompanijama i organizacijama sa ovih prostora da na najadekvatniji način savladaju najnovije trendove kada je digitalizacija i obučavanje ljudstva u pitanju. Trendovi u upravljanju ljudskim resursima, mijenjaju se na isti način kako se mijenjaju i trendovi u tehnologiji, te je iz tog razloga bitno gotovo svakodnevno vršiti edukacije. Razlog zbog kojeg se, između ostalog, IFTDO po prvi put održava na Balkanu jeste taj kako bi pomogli ljudima sa ovih prostora u prevazilaženju problema kojeg imaju sa ljuskim resursima.

„Koristim ovu priliku da se zahvalim svima koji su podržali organizaciju 48. IFTDO konferencije, članovima Upravnog odbora, te svim učesnicima koji su došli u Sarajevo iz više od 30 zemalja svijeta. IFTDO konferencija je najveći multikulturalni i internacionalni događaj koji okuplja vrhunske stručnjake iz oblasti HR-a. Ovakvim okupljanjima mi podižemo svijest o važnosti ljudskih potencijala, kako bismo podstakli i druge da se bave ovom tematikom, a sve u cilju kreiranja bolje budućnosti za mlade naraštaje. Smatramo da ćemo ovom konferencijom pružiti podršku ovoj regiji i podstaknuti učesnike da iskoriste benefite iste, kao što su znanje i mišljenja eksperata“, izjavio je Dr. Ebrahim Al Dossary, predsjednik  Upravnog odbora IFTDO konferencije.

Na svečanoj ceremoniji dodijeljene su i nagrade za najbolju HRD praksu koju je osvojila Taishin International Bank Co, Ltd iz Tajvana, dok je nagradu za Izvrsnost u istraživanju osvojio Time Profesional Learning iz Indije. Također, nagradu je osvojila i GOPA mbH predstavništvo BiH za projekat „Implementacija novog modela rada u javnom servisu zapošljavanja“, koju je primio dr. Ranko Markuš direktor ove organizacije.

Specijalnu nagradu za podršku 48. IFDO konferenciji dobila je kompanija AS Holding iz BiH, a nagradu je u ime Rusmira Hrvića, primo Vedad Halilović, direktor izvoza ove kompanije.

Nešto ranije tokom današnjeg dana započela je sa radom IFTDO konferencija, te su održane radionice o temama “Kako transformisati vaš biznis u digitalni”, koji je vodio dr. Abdulla Al Hamid, direktor kompanije Intermid, zatim “Dizajnersko razmišljanje“, koji je vodio dr Sunil Gupta, voditelj Odjela za edukacije ispred kompanije Ideas Managing Consulting, te “Mentorstvo – Kultivisanje mentorstva i inovacija na radnom mjestu“, koji je vodila, voditeljica Odjela inicijativa u kompaniji Mubadara.

Bitno za istači da je IFTDO konferenciju podržao i gradonačelnik grada Sarajeva, te je u nedjelju navečer u sarajevskoji Vijećnici organizovao svečani prijem povodom dolaska više od 200 zvaničnika iz više od 30 zemalja svijeta.

IFTDO konferencija nastavlja se i danas 25., te 26. juna 2019. godine, a bogat i interesantan progam i teme o kojima će se govoriti moguće je pogledati u online brošuri Konferencije.

Za više informacija: www.iftdo2019.com

O IFTDO konferenciji: IFTDO je osnovan 1972. godine u Ženevi, sa ciljem osnivanja i održavanja međunarodne mreže za prepoznavanje, razvoj i prijenos znanja, vještina i tehnologije kako bi se podstakli lični rast, produktivnost i održivi razvoj kompanija, organizacija i pojedinaca u poslovnom svijetu. Riječ je o nevladinoj organizaciji koja je danas registrovana u Ujedinjenom Kraljevstvu. IFTDO je jedinstvena asocijacija ovog tipa u svijetu. O njenom značaju govori i podatak da imaju svog predstavnika u Ujedinjenim nacijama.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara