Sunčano vrijeme: Temperature iznad prosjeka

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, danas će većinom preovladavati sunčano vrijeme. Moguća magla ujutro u centralnim i istočnim područjima Bosne.

Na krajnjem sjeveru Bosne je moguća dugotrajna niska naoblaka. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus jedan i četiri stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između sedam i 13 stepeni Celzijusovih.

Uz stabilno vrijeme i povoljne biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti suviše izražene.

Sutra se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sa slabim kratkotrajnim pljuskom. Vjetar slab južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus jedan i četiri stepena, a najviša uglavnom između sedam i 12 stepeni Celzijusovih.

U srijedu pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme. U Hercegovini i jugozapadu Bosne lokalno sa slabim pljuskovima. Vjetar umjeren i jak južnog smjera.

Od večernjih sati i tokom noći na četvrtak izgledni su i olujni udari juga brzine od 60 do 80 kilometara na sat. Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne vjetar je slabiji u odnosu na ostala područja.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između jedan i pet stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između sedam i 13 stepeni Celzijusovih.

U četvrtak se prognozira oblačno sa kišom. Više padavina u Hercegovini. U Bosni vjetrovito ujutro, a u Hercegovini vjetrovito do poslijepodnevnih sati.

U noći na petak u Bosni vjetar mijenja smjer na sjever kada je izgledno da kiša pređe u snijeg. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između dva i šest stepeni, na jugu zemlje do osam stepeni Celzijusovih. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između pet i 10 stepeni, na jugu zemlje do 12 stepeni Celzijusovih.

fhmz

Komentari

Komentara