Stranka za BiH TK pozvala izborne pobjednike da formiraju vlast

Na danas održanoj press konferenciji KV S BiH TK-a u prostorijama KV TK medijima se obratio g-din Fuad Imamović, poslanik u Skupštini Tuzlanskog kantona, koji je između ostalog, iznio sljedeće:

Svjesni stanja u kome se nalazi Tuzlanski kanton i mogućih posljedica ovakvog stanja Stranka za Bosnu i Hercegovinu Tuzlanskog kantona poziva izborne pobjednike da pod hitno formiraju vlast na Tuzlanskom kantonu i preuzmu odgovornost prema građanima ovog kantona koji su im dali svoje povjerenje.

Očekujemo što hitnije sazivanje kantonalne Skupštine i izbor rukovodstva te ostalih radnih tijela Skupštine Tuzlanskog kantona.

stranka za bih

 

Sve iz razloga jer na sceni imamo proteste i nezadovoljstvo radnika iz uništenih firmi, najavu štrajka sindikata državne uprave, finansijski deficit u budžetu TK-a, proceduralno kašnjenje u donošenju Budžeta za 2015. godinu, rebalans Budžeta Zavoda zdravstvenog osiguranja TK-a i obezbjeđenje funkcionisanja zdravstva i primjene esencijalne liste lijekova, rebalans budžeta Tuzlanskog kantona u cilju pomoći radnicima uništenih firmi sa TK-a, problemi u obrazovanju i niz drugih problema sa kojima se vlast Tuzlanskog kantona mora suočiti u narednom periodu.

Svjesni smo trenutnog stanja, ali smo istovremeno i optimistični da se stanje može popraviti i da je potrebno što hitnije krenuti u stabilizaciju na Tuzlanskom kantonu.

Aktuelna Vlada svojim potezima i neodmjerenim izjavama srećom odlazećeg Premijera ovo stanje u Tuzlanskom kantonu još više usložnjava i stvara pretpostavku da ovaj kanton doživi potpuni kolaps i totalnu nesigurnost jer zanemaruje stvarne partnere politike i to sindikate, udruženja, intelektualne institucije i ostale.

Cijenimo da se vlast na Tuzlanskom kantonu može formirati veoma brzo i da se odmah može krenuti sa konkretnim rješenjima ovih problema.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu je spremna u svom izbornom kapacitetu preuzet odgovornost i radit će u interesu građana Tuzlanskog kantona da li kao dio većine ili konstruktivna opozicija dobrih poteza vlasti u Tuzlanskom kantonu.

Press služba KV S BiH TK

aktuelno.ba

Komentari

Komentara