Seminar: Uvođenje certifikacije po međunarodnim standardima

S ciljem jačanja internih upravljačkih kapaciteta u malim i srednjim preduzećima i obrtima, Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona uz podršku Kantonalne privredne komore Tuzla organizuje besplatan seminar/predavanje o postupcima i načinu uvođenja EN ISO 9001:2015 – Certifikacija sistema upravljanja kvalitetom.

Uvođenje certifikacija po međunarodnim standardima omogućava podizanje kvaliteta poslovanja na veći nivo, povećanje efikasnosti i produktivnosti, jačanje sistema kontrole kvaliteta proizvoda i usluga, povećanje konkurentnosti firme na tržištu, omogućavanje efikasnijeg nadzora procesa i troškova poslovanja, stvaranje sklada uređenosti u odnosima unutar organizacije, omogućavanje lakšeg i kvalitetnijeg izvoza na strana tržišta, te upravljanje okolišem na kvalitetniji način kao bitnim elementom u razvoju okruženja.

Prvi planirani seminar na temu EN ISO 9001:2015 – Certifikacija sistema upravljanja kvalitetom će se održavati u utorak 11.09.2018. godine u prostorijama Kantonalne privredne komore Tuzla Trg slobode bb, Tuzla u vremenu od 12,00 do 14,00 sati. Temu će izlagati Alisa Salković, izvršna direktorica Sicon Sas doo Tuzla, koja će učesnicima seminara prezentirati prednosti uvedene certifikacije po navedenom standardu, kao i primjere dobre prakse i koristi koje se ostvaruju certificiranjem.

Pozivamo sva mala i srednja preduzeća i obrte / privredne subjekte sa područja Tuzlanskog kantona te predstavnike nadležnih službi Općina/Grada Tuzlanskog kantona koji su zainteresovani da prisustvuju seminaru, da svoje učešće potvrde na e-mail Ministarstva privrede Tuzlanskog kantona: mp@tk.kim.ba i na brojeve telefona 035 369-327, 035 369-357 do petka, 07.09.2018. godine, a najkasnije dan prije datuma održavanja seminara. Dnevni red seminara će biti naknadno dostavljen prijavljenim učesnicima.

aktuelno.ba / Ministarstvo privrede TK

 

Komentari

Komentara