SDA u Tuzli obilježila svoj dvadeset i šesti rođendan

U prepunoj sali Bosanskog kulturnog centra Tuzlanskog kantona Stranka demokratske akcije je obilježila svoj 26- i rođendan. Pored velikog broja članova  i simpatizera ove stranke skupu su prisustvovali i brojni gosti, članovi ove stranke sa kantonalnog, federalnog i državnog nivoa a ovacijama prisutnih dočekan je i predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik SDA BiH Bakir Izetbegović.

Na ovom skupu predstavljeni su i kandidati ove stranke za predstojeće lokalne izbore te kandidat za gradonačelnika Tuzle Bahrudin Hadžiefendić.

U obraćanju medijima predsjednik SDA Tuzla Sabahudin Imamović je rekao da je SDA u Tuzli jača nego ikad, jer je uspjela okupiti sve članove koji su bilo kad iz bilo kakvih razloga napustili ovu stranku, ali i nevjerovatno veliki broj mladih i ambicioznih ljudi koji su u SDA prepoznali svoje ciljeve.

Sabahudin Imamović
Sabahudin Imamović

Na pitanje da prokomentariše očekivanja za predstojeće Lokalne izbore u oktobru, te domet SDA ali i zajedničkog kandidata SDA -SBB  Bahrudina Bate Hadžiefendića, Imamović je kratko odgovorio: “SDA i Bahrudin Bato Hadžiefendić ovaj put sigurno pobjeđuju u Tuzli i to više nije novost niti pitanje”.

SDA TUZLA

U obraćanju prisutnima na akademiji Izetbegović je istakao da je “prošla četvrina vijeka, vrijedna 100 godina, jer  mnogi narodi ne prođu i ne naprave  za stoljeće što je narod BiH koji voli ovu zemlju napravio za 26. godina”.

Ocijenio je da je SDA danas jača nego što je ikad bila.

– Pozicionirana onako kako treba da bude pozicionirana najjača politička i patriotska stranka u jednoj zemlji – istakao je Izetbegović te dodao da je SDA Tuzlanskog kantona pozicionirana kao nikad do sada.

Naveo je da su u posljednjih 16 mjeseci bitni vitalni parametri u BiH u porastu te da je  zabilježen broj od 1.300 novih radnih mjesta mjesečno, porast industrijske proizvodnje, turističkih posjeta te veća pokrivenost uvoza izvozom.

Bakir Izetbegović
Bakir Izetbegović

SDA TUZLA

Slučajno ili ne u svom pozdravnom obraćanju Bahrudina Hadžiefendića je oslovio sa “poštovani gradonačelniče Tuzle” te naglasio kako narod vjeruje SDA što je posebno izraženo u Tuzli.

SDA TUZLA SDA TUZLA

Pored SDA članstva na ovom skupu bio je primjetan veliki broj visokih dužnosnika SBB-a Tuzle i Tuzlanskog kantona, ali i predstavnika i predsjednika nekih drugih stranaka iz Tuzle, što je još jedan od pokazatelja da je oko SDA u Tuzli okupljen širok front stranaka koje podržavaju zajedničkog kandidata SDA-SBB Bahrudina Hadžiefendića za gradonačelnika Tuzle.

R.T.

 

 

Komentari

Komentara

Posted In: