Savez RVI TK dao bezrezervnu podršku Bakiru Izetbegoviću

Redovnu sjednicu Predsjedništva održao je Savez RVI Tuzlanskog kantona, na kojoj je između ostalog usvojen izvještaj o radu za prošlu godinu kao i Plan i program rada za narednu.

Pored ovih materijala članovi Predsjedništva koje čine predsjednici svih 19 članica Saveza, osvrnuli su se i na posljednja dešavanja u vezi posjete delegacije Predsjedništva BiH Srbiji, te istupima svih članova Predsjedništva pojedinačno.

Na inicijativu Muhameda Karića, predsjednika OO RVI Banovići usvojenaje jednoglasna podrška članu Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću u kojoj između ostalog stoji:

“Bosna i Hercegovina je multilateralna, multietnička, autonomna i jedino kao takva može opstati.  Svako zagovaranje politika u pravcu degradiranja njenih institucija i organa je neprihvatljivo i izdajnički  čin za Bosnu i Hercegovinu u sve njene narode.

Zaštita tekovina takve Bosne i Hercegovine je nešto što je bilo motiv za sve njene branioce i patriote ratnih devedestih, ali  i danas.Upravo te tekovine je tokom posjete Srbiji branio i časno odbranio i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović kome na tom putu dajemo bezrezervnu podršku” – stoji između ostalog u saopštenju Saveza RVI TK.

Od Mladena Ivanića u Beogradu nismo očekivali ništa osim klimanja glavom predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ali od predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Dragana Čovića smo očekivali bar malo više poštovanja prema državi na čijem je čelu, ali je bilo više nego očigledno da je Čoviću i Ivaniću interes susjednih država često preči od interesa vlastite države”.

Državnički čin člana Predsjedništva BiH i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića koji je jasno poručio da se vanjska politika naše zemlje neće voditi u Beogradu, nego u Sarajevu zaslužuje našu podršku.

Fahrudin Hasanović – predsjednik Saveza RVI TK

 

 

Komentari

Komentara

Posted In: