Sastanak u cilju unapređenja turizma

Ministar Mirsad Gluhić sa savjetnicom Dželminom Huremović 10.3.2017.g. je održao sastanak u Ministarstvu trgovine, turizma i saobraćaja sa g. Zlatkom Berbićem predstavnikom agencije Colosseum. Tema sastanka je bila projekat organizacije Turističkog foruma koji Ministarstvo u saradanji sa agencijom Colosseum planira organizovati u maju 2017.godine.

Ideja je nastala uslijed nedostatka tematskih foruma koji na jednom mjestu okupljaju radnike u turizmu, donosioce odluka, turističke zajednice i poslovni svijet koji je usko povezan sa turizmom i potrebe da se učine iskoraci u skladu sa aktuelnim trendovima u cilju unaprijeđenja turizma i turističke ponude na području Tuzlanskog kantona. U projekat će biti uključeni Turistička zajednica TK,  općinski turistički uredi te načelnici općina Tuzlanskog kantona i grada Tuzle.

Ovo će biti prvi turistički poslovni forum na našim prostorima.

Teme koje će se obrađivati jesu novi zakoni u turizmu, odnosi turističkih zajednica, mogućnost razvijanja i unaprijeđenja turističkih potencijala TK itd., a planirana su i obraćanaja i  predavanja predstavnika turističke zajednice grada Beča, osnivača Exit festivala Novi Sad i Sarajevo Film Festivala koji bi prenijeli svoja pozitivna iskustva na temu „kako napraviti regionalni i svjetski brend u turizmu“.  Planirani su i drugi interesantni moduli, paneli/radionice.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara