Saopštenje Kluba vijećnika SDP Tuzla

Spread the love
Menprom

Klub vijećnika SDA Tuzla oglasio se sramotnim saopštenjem za javnost u kojem potpuno neopravdan udar na budžet učenika, studenata i penzionera od strane d.d. GIPS Tuzla koriste u predizborne svrhe.

Reha Centar

Klub vijećnika i vijećnica SDP BiH Tuzla napominje javnost da je SDA sa svojim koalicionim partnerima usvojila sramotni Zakon o akcizama po kojem je dosad prikupljeno 2,7 milijardi KM. Uzimajući da je većina sredstava završila u budžetima, pitamo javnost zašto je u proteklom periodu izgrađeno 0 km autoputa, zašto su povećane akcize na gorivo, zašto prikupljena sredstva nisu usmjerena na cestogradnju?

Napominjemo da je SDA usvajanjem Zakona o akcizama povećala cijenu goriva, namjerno i svjesno sa svojim koalicionima partnerima čime je je došlo do neizbježnog lančanog rasta cijena prijevoza, pogonskog goriva, plina, prehrambenih proizvoda, i drugih materijalnih i nematerijalnih dobara.

Zašto je Gradska SDA iznenađena poskupljenjem cijena karata a dio je većine koja je ovu zemlju dovela u još teže stanje?

Ovim putem pozivamo i GIPS d.d. Tuzla da u narednom periodu hitno preispita svoju odluku  i da cijenu svojih usluga usaglasi sa postojećim propisima i prilagodi socio-ekonomskoj slici društva u kojem se nalazimo, navodi se u saopštenju.

Klub vijećnika/ca SDP BiH u GV Tuzla

Komentari