Samostalne izložbe radova kao rezultat edukativnih radionica

U JU Srednjoj ekonomsko-trgovinskoj školi u Tuzli, u sklopu kreativno – slikarske radionice, održana je prva samostalna izložba likovnih radova pedagoškog radnika Mirne Muratović, pod nazivom “Hvar”.
Autorica je jedna od osoba koje su prisustvovale likovnim radionicama koje vodi profesorica Dr. Mersada Nuruddina Agović, u cilju eliminacije stresa i opuštanja profila radnika koji rade dosta stresne poslove, te pronalaska i razvoja talenata i potencijala koji se u svakoj osobi, nalaze kao neiskorišteni.
Edukatoricu Agović Mirna je upoznala u turističko-ugostiteljskoj školi, kad je, nakon odrađenog pripravničkog staža pedagogice, prisustvovala jednog kraćoj radionici ove vrste. Autorica Muratović je savladala tehnike slikarstva i za prvu samostalnu izložbu odabrala temu “Hvar” na koju je uradila tridesetak radova. Na pitanje zašto baš Hvar, autorica izjavljuje da je Hvar mjesto njenog odrastanja uz voljenu baku sa kojom je provela najljepše godine svog djetinstva. Ljubav prema baki i Hvaru, Mirna je izrazila kroz akril na papiru, uz par suvenira koji su se uklopili u atmosferu.
A. N.
aktuelno.ba

Komentari

Komentara