Reprezentacija BiH igra prijateljsku utakmicu s Albanijom

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras s početkom u 18 sati u Elbasanu igra prijateljski susret s Albanijom.

Selektor Mehmed Baždarević naveo je da je osnovni cilj da isproba nove igrače u timu kao i određene varijante koje bi mu mogle poslužiti u budućnosti.

Kada je u pitanju sastav, istakao je da i dalje ima dilema s kojim igračima će početi meč, ali da će nakon treninga imati mnogo više informacija.

“Nedostaje nam par igrača, ali imamo nekoliko mladih, vratili su se i neki koji su bili suspendovani. Vjerujem da ćemo sastaviti dobru ekipu koja će moći i znati da odgovori izuzetno dobroj ekipi Albanije”, kazao je Baždarević u Tirani.

U večerašnjem meču neće biti Miralema Pjanića, a Baždarević ističe da nije nikoga striktno odredio da preuzme njegovu ulogu.

“Niko direktno neće preuzeti ulogu Pjanića, svaki igrač će imati svoju ulogu u timu. Ideja mi je uvijek bila da igramo kolektivnu igru, i nadam se da se njegovo odsustvo neće osjetiti te da će oni koji su na terenu dati sve od sebe”, zaključio je Baždarević.

Nakon odrađene suspenzije u tim se vratio Senad Lulić, koji bi trebao da zauzme svoje mjesto u ekipi.

BHRT – aktuelno.ba

Komentari

Komentara