Puderom skinite godine sa lica

Već znate da je važno da odaberete nijansu pudera koja će na vašem licu izgledati prirodno. A kada to uradite, evo savjeta kako da nanesete puder tako da izgledate prirodno i skinete nekoliko godina sa svog lica.

Kako da nanesete toniranu kremu

Toniranu kremu, poput BB ili CC krema nanesite kao što biste bilo koju drugu kremu – rastrljajte je prstima, savetuje šminkerka Grejs Li.

Ona predlaže da koristiti količinu koja je jednaka veličini graška, a najviše do veličine jednog novčića.

Kako da nanesete tečni puder

Kada nanosite tečni puder, potrebna vam je gušća četka za šminkanje, kojom ćete utrljati puder u kožu, tačnije na veća područja kože. Opet, Grejs savetuje da ne stavljate više od količine koja odgovara veličini novčića.

Pored toga, šminkerka savetuje da koristite sunđer kojim ćete nanijeti tečni puder na manja i teže dostupna područja kože – oko očiju, nosa…

Kako da nanesete puder u kamenu ili prahu

Obje vrste pudera nanijećete pomoću malo rjeđe četke za šminkanje, kružnim pokretima, kako bi se pigment ravnomjerno rasporedio, a vi na licu imali prirodnu završnicu.

Kako da nanesete korektor

Make-up stručnjaci saglasni su da bi korektor trebalo nanijeti nakon pudera – i baš kao i puder, i korektor treba da bude približan vašoj nijansi kože.

“Nanesite korektor oko nosa, ispod očiju, na sredinu brade i čela, na unutrašnji ugao očiju i dijelove kože gdje imate diskoloraciju”, savjetuje šminkerka Bridžit Filipides. Njen savjet je i da korektor utapkate prstima, a ne da ga rastrljate.

Sada kada smo utvrdili kako se nanosi koja vrsta pudera, evo i nekoliko savjeta šta ne treba da radite.

Ne zaboravljajte prajmer

Kada ste u žurbi, u iskušenju ste da preskočite poneki korak u šminkanju. Ali, ne izostavljajte prajmer jer je to ključ za savršen izgled i dugotrajnost šminke na licu.

Ne nanosite puder odmah nakon kreme

Dajte koži oko 15 minuta da upije kremu, pijre nego što nanesete puder. U suprotnom, koža će vam biti ljepljiva i puder neće izgledati tako lijepo.

Ne nanosite previše slojeva

Sve dame žele da postignu taj prirodni izgled, tako da im koža izgleda ujednačeno u svim područjima. Ali, to nećete postići tako što ćete nanositi po nekoliko slojeva pudera, već će biti vidljive i linije nakupljenog pudera na koži.

Ne zaboravite vrat

S obzirom na to da je nijansa vrata barem za jedan ton svjetlija od lica, ne zaboravite da nanesete puder i na vrat, da biste izgledali prirodnije.

mondo

Komentari

Komentara