Prvi frontmen grupe “Bijelo dugme” danas puni 72 godine

Prije nego što je osnovao legendarno ‘Bijelo dugme’ Željko Bebek u rodnom  gradu Sarajevu pjevao je u grupi ‘Kodeksi’. Nekoliko godina provodi u ‘Dugmetu’, a onda nastavlja solo karijeru.

– Drago mi je da većina i danas misli da sam ja bio najbolji pjevač grupe. Da to nisu mislili ne bih ja nikada niti nastavio solo karijeru – kaže pjevač koji ne voli govoriti o svom odnosu s gitaristom Goranom Bregovićem (67).

– Mislim da svi već znaju sve o mom i Goranovom odnosu. Nismo mi nikad bili dobri prijatelji, ali smo bili odlični saradnici. U nekom trenutku putevi su nam se razišli, da bi se slučajno sreli 2005. godine, imali  tri koncerta i to je bilo to. Poslije toga je sve isto, kao što je bilo i prije toga. Niti zanimam ja Bregovića, niti on zanima mene – iskren je Bebek.

Jednako tako ne skriva da mu je godio život rock zvijezde, a smiraj je pronašao tek u trećem braku s 24 godine mlađom Ružicom s kojom ima dvoje djece.

Nije mi žao zbog mladosti kakva je bila, naprotiv. Živjeli smo burno i ludo. Sve smo sami napravili, i uživali u tome. Mada, nisu svi životi otišli u nekom dobrom pravcu, ali mislim da sam sve napravio ispravno. Sve je to prošlost – rekao je ranije za srpski “Blic” Željko Bebek koji je danas napunio 72 godine.

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara