Projekat ÔÇ×START with Love, START with BasketballÔÇť okon─Źan dru┼żenjem i takmi─Źenjem u Tuzli

Sportska sala Fakulteta za tjelesni odgoj i sport u Tuzli, u subotu 1.juna/lipnja bila je mjesto okupljanja djevoj─Źica iz pet bosanskohercegova─Źkih gradova, koje je na jedno mjesto okupila ljubav prema ko┼íarci i jedinstveni projekat na ovim prostorima ÔÇ×START with Love, START with BasketballÔÇť.

Mlade ko┼íarka┼íice iz klubova G-STARS Gra─Źanica, ┼ŻKK Orlovi Banja Luka i Silver Kings Srebrenik, u protekla tri mjeseca su u svojim gradovima pravile turnire, bile doma─çini svojim novim prijateljicama, usavr┼íavale svoju ko┼íarka┼íku igru i prije svega se dobro zabavljale.

Na zavr┼ínom turniru u Tuzli, pridru┼żile su im se i djevoj─Źice iz klubova WBS Tesli─ç i ┼ŻKK Br─Źanka, koje su dio ovog projekta bile u protekle dvije godine.

-Na posljednjem dru┼żenju u Tuzli organizovan je turnir u basketu, gdje su djevojke u ekipama koje ─Źine tri djevoj─Źice iz tri grada, odigrale nekoliko utakmica pokazav┼íi izraziti talenat i ljubav prema ko┼íarci. U dvorani se osjetila prijateljska i opu┼ítena atmosfera, ali i ┼żelja da djevojke poka┼żu najbolje ┼íto znaju ÔÇô istakla je Azra Be─çirovi─ç, koordinatorica jedinstvenog projekta u BiH.

Projekat je omogu─çila Ameri─Źka ambasada u Sarajevu, koja ve─ç tre─çu godinu daje podr┼íku Udru┼żenju za sport, edukaciju i rekreaciju START iz Tuzle da kroz sportske aktivnosti okupi ┼íto ve─çi broj djece, koja bi kroz ko┼íarka┼íke turnire, radionice i takmi─Źenja, dodatno zavolila sport i ko┼íarku, ali ┼íto je va┼żnije od toga stekla i brojne prijatelja iz drugih bh. gradova.

Ovim projektom uspostavila se i trajna suradnja izme─Ĺu Udru┼żenja START i klubova “G-STARS” Gra─Źanica, ┼ŻKK “Orlovi” Banjaluka i KK “Silver Kings” iz Srebrenika, WBS Tesli─ç i ┼ŻKK Br─Źanka, a poseban doprinos dali su i treneri Alma Softi─ç, ┼áaha Hajri─ç, Edis Bajrektarevi─ç, Dragana Svitlica, Aleksandra Mu┼íi─ç, Vanja Suba┼íi─ç i Adem Velagi─ç, koju su pomogli u organizaciji i sprovo─Ĺenju aktivnosti projekta.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara