Peteročlana obitelj poginula slijetanjem u rijeku Krku

Peteročlana obitelj iz Knina, Jadran Grizelj, njegova majka, supruga Milena te dvoje djece, šestomjesečna beba i dvoipolgodišnja djevojčica, smrtno su stradali sletjevši automobilom u rijeku Krku na ulazu u Knin oko 16.50 sati.

Automobilom marke Toyota šibenskih registracija upravljao je Jadran Grizelj, a na ulazu u grad iz još uvijek nepoznatih razloga udario je u ograduAtlagića most na južnom ulazu u grad. Na mjestu strašne nesreće vrlo su brzo došli vatrogasci, čija je postaja udaljena nekoliko stotina metara, i počeli izvlačiti automobil iz ledene rijeke, no nažalost nitko nije preživio.

– Čuo se snažan prasak i dečki su vrlo brzo došli do mjesta nesreće s vozilima . Dva člana obitelji smo izvukli i predali liječnicima, no nisu preživjeli – rekao je zapovjednik Javne vatrogasne postaje Knin Mladen Jelić. Neslužbeno doznajemo da su vatrogasci iz automobila prvo izvukli šestomjesečnu bebu i baku, koji su u tom trenutku još davali znakove života, te ih predali ekipe hitne medicinske pomoći, no nisu preživjele.

Nije utvrđeno zašto je sletio sa ceste

Prije samog mosta preko rijeke Krke na južnom ulazu u grad Knin cesta je dosta nepregledna, odnosno prije samog mjesta nesreće nalazi se nepregledni zavoj, no prema riječima Kninjana s kojima smo razgovarali vozač Toyote dobro je poznavao tu cestu pa se pretpostavlja da je cesta bila dosta skliska. No zbog čega je Grizelj izgubio kontrolu nad automobilom, udario u ogradu mosta te sletio u ledenu rijeku, još nije službeno utvrđeno.

Glasnogovornica PU šibensko-kninske Marica Kosor samo je potvrdila da je u automobilskoj nesreći, koja se dogodila nešto prije 17 sati, stradalo pet osoba iz Knina ne otkrivajući identitet stradalih. – Uzrok nesreće još nije poznat, a očevidom na mjestu nesreće rukovodi dežurni zamjenik županijskog državnog odvjetnika.  Po dovršetku očevida bit će poznato više informacija o tome zašto je došlo do slijetanja automobila marke Toyota -rekla je glasnogovornica PU šibensko-kninske.

Dvije osobe preminule u kninskoj bolnici

Emilio Kalabrić iz šibenskog državnog odvjetništva, koji vodi očevid, teške prometne nesreće na Atlagića mostu u Kninu nam je rekao kako slijedi vještačenje i utvrđivanje uzroka tragedije.

Istaknuo je da su tri osobe stradale na licu mjesta, a dvije da su preminule u kninskoj bolnici. Potvrdio je da su svi stradali iz iste obitelji. Ova nezapamćena nesreća šokirala je cijelu Hrvatsku, a o uzrocima nesreće na mostu gdje je automobil sletio u rijeku duboku par metara nitko ne želi spekulirati. Bračni par s obitelji bio je poznat u Kninu i cijeli Knin je u šoku.

“Strašna je to tragedija”

Nešto prije 22 sata izvučen je automobil unesrećene obitelji, a tek po dolasku na Atlagića most smo se uspjeli uvjeriti u tragične okolnosti u Kninu nezapamćene tragedije. U dužini više od desetak metara probijena je ograda na mostu. – Nisam vidjela kada se to dogodilo, ali nas je ovaj događaj sve sablaznio. Strašna je to tragedija da cijela jedna obitelj s djecom ovako strada. Poznajem obitelj Grizelj i oni su bavili ugostiteljstvom, odnosno imali pizzeriju. Mislim da su imali i videoteku. Bili su to dobri ljudi i još uvijek ne vjerujem da se takvo što moglo dogoditi – rekla nam je jedna Kninjanka koja živi odmah nasuprot mosta.

U trenutku stradavanja je u Kninu temperatura bila u plusu pa se spekulira da uzrok izlijetanja s mosta nije moglo biti proklizavanje, a istodobno bio je i dan pa se još uvijek samo nagađa zbog čega je automobilom marke Toyota vozač sletio pri samom kraju mosta prema Kninu.

Policajci na mostu “nisu primijetili tragove kočenja”

Da je možda ipak riječ o proklizavanju misli jedan bivši kninski policajac, koji je rekao da je u to vrijeme na mostu možda bilo vlažno uslijed vlage.

– Ne mogu vjerovat da se to dogodilo jer ja ne znam da je ikad itko ovdje sletio. Možda je bilo vlažno, možda su bile stare gume u pitanju, ne vjerujem ni da je tu mogla biti neka velika brzina. Stradali su na mjestu gdje je Krka vrlo hladna i ima temperaturu od svega nekoliko stupnjeva. Koliko sam čuo pali su na krov, a jedan je mladić navodno odmah skočio u rijeku i izvukao dijete, no nažalost nikom nije bilo pomoći. Od bivših kolega policajaca sam čuo da na mostu nisu primijetili ni tragove kočenja i zapravo nitko ne može pretpostaviti zašto su sletjeli s mosta i kako su uspjeli probiti ogradu – rekao nam je ovaj Kninjanin.

“Stravično je to”

Kninjani i njihov župnik spontano su se okupili na mjestu tragedije i pomolili za stradale za koje su i upalili pet svijeća. – Ovdje sam 12 godina župnik i ne pamtim ovakvu tragediju. Tu čovjek jednostavno nema što reći nego se pomoliti za njihove duše. Bio sam kod oca poginulog vozača koji je shrvan i ne može vjerovati da mu je cijela obitelj stradala – rekao nam je fra Ivan Lukač.

Foto: Frane Šarić

Nikola Blažević, zamjenik gradonačelnice Knina, osobno je poznavao obitelj Grizelj i rekao je da će u ponedjeljak, najvjerojatnije, proglasiti dan žalosti. – Pamtim tu obitelj kao jako dobru i grad Knin će učiniti sve kako bi pomogao – rekao je Blažević.

Razgovarali smo i s jednim od Kninjana koji je bio među prvima koji je pokušao spasiti nesretnu obitelj iz Krke. – Tragično je to što se dogodilo i užasno sam pogođen. Još mi je teže jer ih nismo uspjeli izvući i spasiti iz hladne rijeke. Stravično je to – rekao nam je Kninjanin koji se nije htio predstaviti, a za kojeg nam je rečeno da je odmah skočio u Krku za stradalom kninskom obitelji.

(aktuelno.ba) – Večernji list

Komentari

Komentara