Otvorena nova poslovnica prve domaće banke u Tuzli

Nova podružnica ASA Banke u Tuzli, na adresi Prve Inžinjerijske brigade bb, danas je svečano otvorena. Prisutnima su se obratili direktor ASA Banke i predsjednik Uprave, Samir Mustafić i gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović.

“Dobro je da postoji interes stranih banaka za investicije i da strani kapital ima interesa ovdje, u Bosni i Hercegovini. Ali je još neuporedivo bolje, kada naši privrednici sebi kažu: “kad su mogli oni možemo i mi” i kada se dogodi neko poput Nijaza Hastora i kada se dogodi prva domaća, ovako snažna, privatna banka. Dakle, kada mogu oni upravljati novcem, i mi, Bosanci i Hercegovci znamo upravljati novcem. I to je jedna vrsta doprinosa našem ukupnom samopoštovanju, a kako bi smo zaslužili poštovanje drugih. Zato su važne i domaće banke. Znamo mi raditi te bankarske poslove i neka ovo bude znak da je probijen led, neka se ohrabre i drugi i odluče se osnivati banke i upravljati svojim novcem. A u nadi, da će neke domaće snage, imati povoljnije uvjete kreditiranja i niže kamate za stanovništvo, za mlade ljude koji kupuju stanove, za privredu i za privrednike. Kada dobar bankar procijeni je li neki privrednik perspektivan on može da ga podrži povoljnim kreditom, a da onda, u budućnosti, ima snažnog klijenta”, izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

“Poslovanje u skladu sa savremenim trendovima, kvalitet usluga i povjerenje klijenata ključ su uspjeha ASA Banke, koja svoju snagu temelji na domaćem kapitalu, zapošljavanju i ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine..
Otvorenjem podružnice u Tuzli nastavlja se širenje poslovne mreže i jačanje pozicioniranja na našem tržištu“, izjavio je Samir Mustafić, direktor ASA Banke i predsjednik Uprave.

aktuelno.ba / Gradska uprava

Komentari

Komentara