Okončan 8. memorijalni turnir ”Fikret Mehanović Fića”

Malonogometni klub ”Vozuća” i ove je godine organizovao memorijalni malonogometni noćni turnir ”Fikret Mehanović Fića”, posvećen prvom sportisti poginulom tokom rata na području Vozuće.

Radi se o sportskom događaju koji je organizovan po osmi put, a ove godine okupio je 28 ekipa iz devet općina i gradova u Federaciji BiH. Najviše ekipa bilo je iz Vozuće, dok su se po prvi put na turniru našle i ekipe iz Vareša i Kladnja. Pored njih, učestvovali su i timovi iz Sarajeva, Živinica, Lukavca, Žepča, Zavidovića, Olova i Banovića.

turnir vozuca

U prvom polufinalnom susretu na Poligonu malih sportova sastale su se ekipe MNK ”Zadruga Sloga” Zavidovići i ekipa MNK ”Pekara Bosna” Kladanj, a u finale se plasirala zavidovićka ekipa. Drugi finalni susret bio je okršaj između ekipe MNK ”Izvoz drveta Zelenika” Banovići i ekipe Nogometnog kluba ”Vareš”. Kao pobjednik iz ovog meča izašao je banovićki tim.

Stoga su se u finalu našle ekipe MNK ”Zadruga Sloga” i MNK ”Izvoz drveta Zelenika”. Meč je okončan izvođenjem penala, a uspješniji je bio zavidovićki tim. Osvojili su zlatni pehar i novčanu nagradu od 1.000 KM, dok je drugoplasirana ekipa pored srebrenog pehara dobila i 500 KM.

U utakmici za treće mjesto između MNK ”Pekara Bosna” Kladanj i NK ”Vareš”, bolji je bio tim iz Kladnja. Pripala im je nagrada od 200 KM i bronzano odličje.

Pored ovih, dodijeljena su i priznanja za najboljeg golmana, najboljeg igrača i strijelca. Titula najboljeg branioca mreže otišla je u ruke Salkana Imamovića iz ekipe MNK ”Pekara Bosna” Kladanj, dok je najbolji igrač Benjamin Avdić a strijelac Muamer Mešić. Priznanje za igrača koji podsjeća na Fikreta Mehanovića Fiću pripalo je Fahretu Malagiću.

Tokom dana, članovi Organizacionog odbora turnira posjetili su mjesto pogibije vozućkog fudbalera, gdje su položili vijence i cvijeće i na taj način, prisjetili se njegovog lika i djela.

Turnir je na zadovoljstvo organizatora tokom dva dana okupio na hiljade učesnika i posjetilaca. Sponzori ovogodišnje sportske manifestacije bili su ”Soft-alu-plast” Vozuća, Buffet ”Astorija” Vozuća, ”Bosna Sunce Osiguranje”, Sportska kladionica ”Formula”, Erzurum nargila bar Živinice, te Caffe bar ”Pasha” Žepče.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara