Održana Svečana sjednica Gradskog vijeća Tuzla

Povodom obilježavanja 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, danas je u Tuzli, u organizaciji Gradske uprave upriličena ceremonija polaganja cvijeća na spomen obilježja na Slanoj Banji, a nakon toga i svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Tuzla, koja je održana u Narodnom pozorištu Tuzla.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla, prisutnima se obratio zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća, Mirel Mišković.

“Riječ je o danu kada su građani izašli na referendum i izglasali nezavisnost naše države, čime su potvrdili višestoljetnu opstojnost i kontinuitet BiH. Danas se pokazuje da je to bila ispravna odluka, iako smo za nju dali veliki broj ljudskih života, te pretrpjeli velika materijalna razaranja. Želimo jaku, stabilnu i pravednu državu i siguran sam da građani žele upravo takvu BiH. Htio bih čestitati, svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine 1. mart, Dan nezavisnosti, u ime zalaganja za prosperitetniju i bolju našu domovinu”, izjavio je zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Tuzla, Mirel Mišković.

U muzičkom programu svečane sjednice učestvovao je Emrah Đulović, učenik VI razreda Osnovne muzičke škole Tuzla u klasi prof. Tarika Šadića.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara