Održana sjednica Kolegija Skupštine TK

U prostorijama Skupštine Tuzlanskog kantona danas je, 18.5.2018. godine, održana sjednica Kolegija Skupštine Tuzlanskog kantona.

Na dnevnom redu sjednice Kolegija je bilo određivanje termina održavanja i prijedloga dnevnog reda naredne redovne sjednice Skupštine.

  1. redovna sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona zakazana je za četvrtak, 31.5.2018. godine a održat će se u Plavoj sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli.

Zbog obimnosti dnevnog reda, za kojeg je predviđeno razmatranje 19. tačaka dnevnog reda, planirano je sjednicu, po potrebi, održavati u dva dana (31.5. i 1.6.2018. godine).

Poslanici u Skupštini Tuzlanskog kantona na dnevnom redu 52. sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona razamatrat će 5 prijedloga zakona, 1 odluku, nacrt izmjena i dopuna Prostornog plana TK za period 2005.-2025., te 10 analitičko-informativna dokumenta. Takođe će, po zaključku Skupštine, na ovoj sjednici biti razmatrani i prijedlozi zaključaka sa mjerama po tačkama sa prethodne sjednice a vezano za poboljšanje kvalitete zraka na području Tuzlanskog kantona i problema odlaska građana i mladih sa područja Tuzlanskog kantona.

Služba Skupštine Tuzlanskog kantona

aktuelno.ba

Komentari

Komentara