“Od srca za šapu”: Učinite dobro djelo i donirajte hranu napuštenim psima!

“Od srca za šapu” je akcija prikupljanja hrane i ostalih potrepština za pse koji se nalaze u Azilu „Nirina“. Projekat je organizovan od strane Rotaract Club Tuzla ‘99 i Azila Nirina s ciljem da se pomogne azilu u opskrbi hranom i ostalim potrepštinama za pse.
Akcija će se održati u subotu, 2. februara u periodu od 14:00h-16:00h u Just Caffe Pub, Tuzla. Gosti, koji bi izvršili donaciju taj dan, bi imali pića po promotivnim cijenama – kafa i sok= 2,5KM.
U toku ove akcije biti će izvršeno prikljupljanje hrane i ostalih potrepština, te svi zainteresirani neće biti u mogućnosti da donaciju izvrše u vidu novačne sume. Pored klasične suhe hrane, potrebne su i konzerve i kvalitetnija hrana za pse koji su teško bolesni ili se oporavljaju od operacije. Pokloni u svim oblicima su prihvaljitiv – bila to dobra volja i raspoloženje ili hrana koja je uvijek jako potrebna (krekeri, konzerve, riža, makarone, hljeb, ručak od jučer), deke, kante i sve što bi jednom azilu moglo poslužiti.

Osim hrane, svi zainteresirani će moći donirati i ampule protiv buha i krpelja, tablete protiv parazita te dekice za održavanje toplote. Ako imate igračke s kojim se Vaš pas više ne igra, vjerujemo da će psi azila biti presretni da ih dobiju.

Članovi kluba pozivaju sve da se priključe te pomognu psima Azila Nirina. Dobrodošli su svi koji imaju ljubav za pse i koji žele da im uljepšaju jedan dan i poklone obrok.
Učinite dobro djelo i donirajte hranu napuštenim psima!

aktuelno.ba

Komentari

Komentara